USD: EUR:
... в Запорожье
Вибухівку, зброю та військову техніку окупанти продовжують розміщувати в енергоблоках Запорізької АЕС

Вибухівку, зброю та військову техніку окупанти продовжують розміщувати в енергоблоках Запорізької АЕС

Найбільша атомна електростанція Європи з 3 березня 2022 року окупована російськими військовими. Загарбники фактично перетворюють станцію на військову базу.

Про це повідомляють у Державній інспекції ядерного регулювання України.

Наприкінці липня минулого року російські військові розмістили у машинному залі енергоблока №1 Запорізької атомної електростанції важку військову техніку з боєкомплектом, а також зброю та вибухівку. На початку серпня військові РФ розмістили військову техніку у машинному залі другого енергоблоку станції.

Вибухівку, зброю та військову техніку російські окупанти розмістили у приміщенні турбінного відділення четвертого енергоблока Запорізька АЕС. Про це повідомили представники МАГАТЕ другого травня під час щотижневої наради з питань комунікації між кризовим центром (IEC) Міжнародного агентства з атомної енергії та Державної інспекції ядерного регулювання України.

«До Держатомрегулювання неофіційними каналами надходить інформація про зберігання техніки, зброї та вибухівки в інших виробничих приміщеннях ВП «Запорізька АЕС», у тому числі в ремонтно-механічних майстернях та на дахах енергоблоків», — повідомляють у відомстві.

У Державній інспекції ядерного регулювання України уточнюють, що неадекватні рішення і дії російських військових наражають на небезпеку персонал атомної станції й жителів прилеглих населених пунктів. У разі виникнення аварійної ситуації на ЗАЕС із потенційно можливим виходом радіоактивних речовин у навколишнє середовище, наслідки відчує не лише Україна – вони матимуть транскордонний характер.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» останнім часом значно збільшилася кількість техніки, зброї та живої сили ворога як у самому тимчасово окупованому Енергодарі, так і на території Запорізької АЕС. Тим часом колаборанти та родини військових виїжджають із міста.

Псевдокерівництво окупованої загарбниками Запорізької атомної електростанції масово проситься у «відпустку» у російського керівництва. Представники «Росатому», які поки що знаходяться на території станції, бояться залишати територію Запорізької АЕС. Їжу та напої привозять їм прямо туди.

Донедавна ворог мінував виключно периметр атомної станції, узбережжя Каховського водосховища з боку Енергодару й територію поблизу міста. Нині вони мінують та зводять фортифікаційні споруди у самому місті та на периметрі атомної станції. Також російські окупанти встановили додатковий паркан біля Запорізької АЕС. Минулого тижня поряд з окупованою Запорізькою АЕС вдруге вибухнула міна.

На дахах реакторів Запорізької АЕС окупанти встановили бойові позиції.

Колаборантів та працівників «Росатому» на станції попередили про примусову евакуацію, яка може початися незабаром.

Судитимуть «заступника начальника» охорони захопленої росіянами Запорізької АЕС.


Читайте також:

Колаборантам Запорізької області суд ухвалив вирок: який термін отримали зрадники.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0