USD: EUR:
... в Запорожье
З тимчасово окупованого Енергодару виїжджають колаборанти та родини російських військових

З тимчасово окупованого Енергодару виїжджають колаборанти та родини російських військових

Останнім часом значно збільшилася кількість техніки, зброї та живої сили ворога як у самому тимчасово окупованому Енергодарі, так і на території Запорізької АЕС. Тим часом колаборанти та родини військових виїжджають із міста.

Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник міського голови Енергодару Іван Самойдюк.

«Багато хто виїхав і вже знайшли собі житло на території Російської Федерації. Багато хто відправив свої сім’ї і пожитки переправляють. Загалом ми вважаємо, що більшість колаборантів уже не сумніваються, що найближчим часом місто буде звільнене нашими Збройними силами», — сказав Іван Самойдюк.

Серед військових також напруга. Їх сім’ї, які раніше приїжджали до Енергодару, виїхали.

Тим часом тиск на працівників Запорізької атомної електростанції продовжується. Атомників змушують підписати контракт із «Росатомом».

«Зменшилася кількість співробітників, яких кидають «на підвали» до катівень, але іноді такі випадки трапляються. Навіть якщо не викрадають людей, то проводять із людьми «роботу» у слідчому ізоляторі», — повідомив заступник міського голови.

Обшуки та мародерство у місті продовжуються. Людей змушують брати російські паспорти, без яких небезпечно пересуватись між населеними пунктами. Соціальна та медична допомога для тих, хто не має паспорта країни-агресора, вже проблематична.

Іван Самойдюк зазначив, що у полоні людей тримають у жахливих умовах. Багатьох «ламають», дехто гине.

«На сьогоднішній день ми знаємо до 10 випадків, про наших мешканців, патріотів, які не повернуться з катівень, як із міських, так і з місць утримання біля міста, також тих, кого затримали при спробі виїхати через Крим. Це інформація, якою ми володіємо на сьогодні, але ще дуже багато людей, місце знаходження яких невідоме до сьогодні», – повідомив Іван Самойдюк.

Знищення документів та техніки: окупаційні адміністрації у Запорізькій області підготували план евакуації.


Читайте також:

Поряд з окупованою Запорізькою АЕС вибухнула міна: в районі станції продовжуються бойові дії, – МАГАТЕ.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0