USD: EUR:
... в Запорожье
Окупаційна влада Запорізької області заявила про створення «ополчення»

Окупаційна влада Запорізької області заявила про створення «ополчення»

Так званий голова окупаційної влади регіону євген балицький заявив про створення «добровільного» руху на тимчасово окупованих територіях. Нібито таке рішення було ухвалено під час його зустрічі з «казаками».

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Російські пропагандисти, імітуючи підтримку окупації з боку місцевого населення, заявили про те, що гауляйтер зустрічався з казаками, де вони вирішили створити ополчення. Звісно, фото та дані «казаків» надано не було.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», окупаційна влада не раз повідомляла про створення «добровольчих батальйонів Запорізької області». Щоб посилити незаконні збройні формування, загарбники намагаються набрати туди місцеве населення. Оскільки місцеві жителі не бажали вступати до батальйону, туди набрали росіян та сербів. Вони не є бойовою силою, а виконують пропагандистську функцію.

З вересня 2022 року росія активно намагається сформувати псевдокозацькі організації на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Мета проєкт «Козача Хортиця» — підміна української ідентичності на російську та поступове нав’язування ідеології «російського миру». Обов’язкова умова участі у формуванні — паспорт і громадянство рф.

Перебування до 90 днів або громадянство рф: ворог висунув нові умови для перебування на окупованих територіях Запорізької області.


Читайте також:

У Запорізькій області окупанти знищили кургани, нищать природний парк й вбивають тварин у заповіднику.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0