USD: EUR:
... в Запорожье
Призначеному росіянами «директору» Запорізької АЕС повідомили про підозру в колабораціонізмі

Призначеному росіянами «директору» Запорізької АЕС повідомили про підозру в колабораціонізмі

Колишньому заступнику головного інженера Запорізької АЕС Юрію Чернічуку, якого російські окупанти призначили «директором» станції, повідомили про підозру.

Про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом» з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

«Колаборант і зрадник Юрій Чернічук добровільно погодився на співпрацю з окупантами й допомагав їм в реалізації злочинних наказів та роздавав інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ, називаючи окуповану Запорізьку атомну електростанцію суб’єктом РФ, – повідомляють  в «Енергоатомі. – Крім того, поплічник рашистів змушував працівників станції збирати інформацію про її роботу, щоб надати ці дані окупантам. Також Чернічук прислуговував «Росатому», примушуючи українських атомників підписувати контракти із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС».

Юрий Черничук

Колаборант отримав повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України: пособництво державі-агресору, а саме вчинення умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, з метою завдання шкоди Україні шляхом реалізації рішень та дій загарбників.

Як вже писав «Перший Запорізький», на атомній електростанції в Енергодарі через російську окупацію та примушення працівників підписувати контракти з прокремлівськими організаціями виник серйозний дефіцит професійних кадрів.

Через брак персоналу окупанти не можуть запустити хоча б один енергоблок ЗАЕС, і обладнання станції через порушення режимів експлуатації, недотримання температурного режиму та зупинку енергоблоків продовжує деградувати.

Російські окупанти через дефіцит кадрів працевлаштовують на захоплену Запорізьку АЕС людей без освіти та стажу


Читайте також:

Змінюють проектний стан ядерних установок та зводять незаконні споруди: на Запорізькій АЕС росіяни втручаються у роботу систем станції

В окупованому Енергодарі рашисти вивозять обладнання з унікального навчально-тренувального центру Запорізької АЕС

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0