USD: EUR:
... в Запорожье
В окупованому Енергодарі рашисти вивозять обладнання з унікального навчально-тренувального центру Запорізької АЕС

В окупованому Енергодарі рашисти вивозять обладнання з унікального навчально-тренувального центру Запорізької АЕС

Російські загарбники продовжують грабувати тимчасово захоплені території Запорізької області.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 13 березня.

«В тимчасово захопленому Енергодарі російські окупанти нещодавно почали вивозити з навчально-тренувального центру Запорізької атомної електростанції навчальне обладнання, на якому проводилось підвищення кваліфікації персоналу», – йдеться у повідомленні Генштабу.

Як вже писав «Перший Запорізький» з посиланням на «Енергоатом», на Запорізькій атомній електростанції російські окупанти прораховують ймовірні сценарії відходу та позначали обладнання, яке можна вкрасти зі станції. Особливу увагу загарбників, привернув Центр підготовки ремонтного та керівного персоналу ДП «НАЕК «Енергоатом», створений на базі навчально-тренувального центру Запорізької АЕС. Це унікальний об’єкт, де атомники з багатьох країн світу на повномасштабних моделях обладнання й устаткування отримують рідкісні практичні навички, необхідні для їх експлуатації та ремонту на атомних електростанціях.

Як вже писав «Перший Запорізький», через брак персоналу окупанти не можуть запустити хоча б один енергоблок ЗАЕС, і обладнання станції через порушення режимів експлуатації, недотримання температурного режиму та зупинку енергоблоків продовжує деградувати.

Змінюють проектний стан ядерних установок та звонять незаконні споруди: на Запорізькій АЕС росіяни втручаються у роботу систем станції


Читайте також:

На Запорізькій АЕС росіяни готують план демонтажу обладнання з унікального навчального центру, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0