USD: EUR:
... в Запорожье
Російські окупанти не можуть запустити в роботу енергоблоки Запорізької АЕС

Російські окупанти не можуть запустити в роботу енергоблоки Запорізької АЕС

Через відмову частини українського персоналу Запорізької атомної електростанції співпрацювати з окупантами, а також брак власних кадрів росіяни не можуть ані запустити, ані експлуатувати енергоблоки станції.

Про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом».

Росіяни заблокували доступ на станцію майже 1500 працівникам ЗАЕС, які відмовились отримувати російські паспорти і підписувати договір із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС» або іншим підприємством «Росатома».

Аби поліпшити власне становище, загарбники шукають для ЗАЕС «нових» атомників на території рф та готові розселяти майбутніх працівників у «націоналізовані» квартири енергодарців, які виїхали з окупованого міста.

Крім того, запустити блоки заважає і поступова деградація спеціалізованого обладнання, причиною чого є недотримання необхідного температурного режиму.

В той же час окупанти активно зводять укріплення і будують військові споруди навколо енергоблоків Запорізької АЕС та сухого сховища відпрацьованого ядерного палива. Такі дії є категорично неприпустимими і порушують всі наявні норми ядерної та радіаційної безпеки.

Також «Енергоатом» повідомляв, що через кадровий голод на Запорізькій АЕС рашисти відкрили набір «фахівців», публікуючи оголошення про «вакансії».

«Своїх професійних атомників не вистачає, а українських, які зголосилися на співпрацю з фейковою АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», – критично мало, – повідомляє «Енергоатом». – Причому шукають персонал вузькоспеціального атомного фаху: операторів реакторного відділення, машиністів двигуна внутрішнього згоряння, фахівців з ремонту реакторно-турбінного устаткування тощо. Всі ці спеціальності потребують профільної освіти і досвіду, без яких просто не можна працювати на найбільшій атомній станції в Європі. Але окупанти переймаються лише кількістю персоналу, а про якість, схоже, не йдеться».

«Запорізька АЕС вже підпорядковується Москві»: російські окупанти розповсюджують новий фейк про атомну станцію


Читайте також:

Близько 650 працівників Запорізької АЕС підписали контракти з нелегітимною структурою «Росатома»

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0