USD: EUR:
... в Запорожье
Через російську окупацію на Запорізькій АЕС катастрофічно не вистачає працівників для забезпечення роботи станції

Через російську окупацію на Запорізькій АЕС катастрофічно не вистачає працівників для забезпечення роботи станції

На Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі через російську окупацію та примушення працівників підписувати контракти з прокремлівськими організаціями виник серйозний дефіцит професійних кадрів.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України у вечірньому зведенні 14 березня.

«На Запорізькій АЕС катастрофічно зростає дефіцит фахових працівників, які можуть забезпечити життєдіяльність атомної електростанції. Після того, як на АЕС російські окупанти працевлаштували осіб без відповідної освіти та стажу, у російських представників «Росатому» закінчився термін контракту. Водночас, в підписанні нового чи продовженні діючого контракту їм відмовлено. Також відмовлено у повернені до Росії, оскільки працювати на АЕС особливо нікому. Все це може призвести до непередбачуваних наслідків», – йдеться у повідомленні Генштабу.

Як вже писав «Перший Запорізький», через брак персоналу окупанти не можуть запустити хоча б один енергоблок ЗАЕС, і обладнання станції через порушення режимів експлуатації, недотримання температурного режиму та зупинку енергоблоків продовжує деградувати.

Російські окупанти через дефіцит кадрів працевлаштовують на захоплену Запорізьку АЕС людей без освіти та стажу


Читайте також:

Змінюють проектний стан ядерних установок та зводять незаконні споруди: на Запорізькій АЕС росіяни втручаються у роботу систем станції

В окупованому Енергодарі рашисти вивозять обладнання з унікального навчально-тренувального центру Запорізької АЕС

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0