USD: EUR:
... в Запорожье
На Запорізькій АЕС рашисти не допускають проукраїнських працівників на робочі місця, а колаборантам зменшили зарплатню

На Запорізькій АЕС рашисти не допускають проукраїнських працівників на робочі місця, а колаборантам зменшили зарплатню

В захопленому Енергодарі окупанти продовжують чинити морально-психологічний та фізичний тиск на місцеве населення – працівників Запорізької АЕС.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Як стало відомо, працівникам атомної електростанції, які не підписали трудовий договір з окупантами заблокували перепустки для проходу на станцію.

«Енергоатом» має інформацію про 650 випадків підписання працівниками окупованої російськими військами Запорізької АЕС контрактів із так званою «Експлуатуючою організацією ЗАЕС» концерну «Росатом».

До окупації на станції працювало 11 тисяч людей. Зараз в Енергодарі залишається трохи більше ніж 6 тисяч працівників ЗАЕС. З них половина – не працює на станції, а змушена залишатися вдома, оскільки відмовилася підписувати угоди з «Росатомом».

В той же час, робітникам, які все ж таки підписали угоду з фейковою організацією «Росатом», оголосили про зниження заробітної плати, мотивуючи це тим, що станція не працює.

Раніше «Енергоатом» повідомляв про інший випадок порушення росіянами умов контрактів, які працівники станції підписали з «Росатомом». Працівникам, котрі підписали контракти з рашистами, обіцяли зберегти і трудовий стаж, і відпустки. Згідно з новими наказами відпочити їм дозволять не раніше, як «за рік після укладання контракту».

«Енергоатом» вкотре закликає не підписувати жодних контрактів із ворогом, щоб не стати прямими посібниками агресора та не зруйнувати власне майбутнє.

Нагадаємо, через відмову частини українського персоналу Запорізької атомної електростанції співпрацювати з окупантами, а також брак власних кадрів росіяни не можуть ані запустити, ані експлуатувати енергоблоки станції.

«Запорізька АЕС вже підпорядковується Москві»: російські окупанти розповсюджують новий фейк про атомну станцію


Читайте також:

На Запорізькій АЕС окупанти збираються налагодити транзит електроенергії до росії

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0