USD: EUR:
... в Запорожье
Рашисти затримали гендиректора Запорізької АЕС та вивезли його в невідомому напрямку

Рашисти затримали гендиректора Запорізької АЕС та вивезли його в невідомому напрямку

Російські окупанти затримали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова та вивезли його в невідомому напрямку.

Про це повідомляє «Енергоатом».

У п’ятницю, 30 вересня, близько 16:00 генеральний директор Запорізької АЕС Ігор Мурашов був затриманий рашистським патрулем дорогою від станції до Енергодару. Автівку зупинили, його самого силоміць затримали та із зав‘язаними очима відвезли в невідомому напрямку.

Наразі немає інформації щодо місця перебування Ігоря Мурашова та його долі.

«Генеральний директор ЗАЕС є ліцензованою особою – він несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції, – заявив голова «Енергоатому» Петро Котін. – Вимагаю від російських військових, які контролюють Запорізьку АЕС, співробітників Росатому, які також незаконно перебувають на нашому ядерному об’єкті, припинити акти ядерного тероризму стосовно керівництва та персоналу ЗАЕС, негайно звільнити керівника станції та повернути його до виконання службових обов’язків АЕС».

Також керівництво «Енергоатому» звернулося до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, керівника Всесвітньої асоціації організацій, які експлуатують атомні електростанції Тома Мітчелла із закликом задіяти всі можливі заходи для термінового звільнення Ігоря Мурашова із полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов‘язків.

Як вже писав «Перший Запорізький», 26 вересня МАГАТЕ розпочало низку переговорів щодо створення зони ядерної безпеки на Запорізькій атомній електростанції, яка з березня окупована російськими військовими.

Причиною трьох вибухів поблизу Запорізької АЕС, ймовірно, стали тварини, – МАГАТЕ


Читайте також:

МАГАТЕ планує збільшити свою місію на Запорізькій АЕС, – Шмигаль

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0