USD: EUR:
... в Запорожье
До уваги запоріжців: міністр охорони здоров'я зробив важливу заяву з приводу коронавірусу

До уваги запоріжців: міністр охорони здоров'я зробив важливу заяву з приводу коронавірусу

Новий глава МОЗ закликав діяти негайно та на випередження, жорстко та без винятків

Вчора, 15 березня, на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України з’явилося звернення міністра Миколи Ємця щодо загрози коронавірусу.

Глава МОЗ закликав усіх українців не слідувати гіркому досвіду інших країн, де світова громадськість не відразу розпізнала масштаб загрози.

“З усією відповідальністю повідомляю: сьогодні загроза, яку несе коронавірус, велика як ніколи. Ми не маємо права чекати масового зараження українців. Повинні діяти негайно, на випередження. Жорстко та без винятків “, — підкреслив у зверненні Ємець.

Міністр заявив, що в Україні необхідно закривати заклади громадського харчування і торгово-розважальні центри, залишивши працювати лише аптеки та продуктові магазини, необхідно обмежити пересування всередині країни, ввести дистанційний режим роботи співробітників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені збори людей у групах до 10 людей.

Також глава МОЗ повідомив, що в даний момент міністерство активно збирає кращих епідеміологів України та включає їх до складу Оперативного штабу, щоб мати можливість ще швидше реагувати на нові виклики, які перед країною ставить епідемія.

Микола Ємець закликав усіх українців не панікувати, а мобілізуватися й з усією відповідальністю підійти до запобігання поширенню небезпечного вірусу.

“Закликаю всіх українців не бути легковажними. Це той час, коли необхідно не панікувати, а мобілізуватися, зібрати всі сили та допомогти собі, своїм близьким та своїм співгромадянам. Зараз ще є можливість не допустити жахливої трагедії на території всієї України. Успішний досвід інших країн показав, що самоізоляція – найефективніший спосіб попередження поширення хвороби. Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких”, — заявив міністр.


Читайте також:

На четвертий день карантину в запорізькому гіпермаркеті розкупили сіль, борошно, сірники та навіть лимони, — ФОТО

У Запорізькій області налагодили виробництво медичних масок, — ФОТО

Отримуйте новини швидше за допомогою нашого Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

1

PS2020-03-16 07:39:48
"Давайте быстрей карантин сделаем, а то Европа деньги не даст."