USD: EUR:
... в Запорожье
Ворог атакував Запорізьку область з РСЗВ «Смерч», С-300 та авіації: вщент зруйновані будинки й храм, є постраждалі, — ФОТО

Ворог атакував Запорізьку область з РСЗВ «Смерч», С-300 та авіації: вщент зруйновані будинки й храм, є постраждалі, — ФОТО

Протягом трьох днів, з 14 по 16 квітня, російські окупанти завдали близько 200 ударів: 11 ударів ракетами С-300, 9 — з авіації, 9 — безпілотниками, 154 — з артилерії, ще 5 ударів завдано з реактивних систем залпового вогню, зокрема касетними боєприпасами. Внаслідок збройної атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали шестеро людей, в тому числі двоє поліцейських.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Вночі 14 квітня військові рф завдали удару по Запоріжжю ракетами С-300. Воронки від двох ракет поліцейських зафіксували на території промзони. Внаслідок обстрілу постраждало дорожнє покриття й вікна у довколишніх будівлях.

Наступної ночі окупаційні війська завдали ще 9 ракетних ударів, чотири влучили по місту — до берегової та промислової зони.

Вибуховою хвилею пошкоджено територію готельного комплексу, автомийки та промислового об’єкта, посічено припарковані машини, обірвано дроти лінії електропередач та тролейбусної лінії.

Інші 5 ракет зруйнували цивільну та житлову інфраструктуру у Запорізькому районі. Трьома ударами С-300 у смт Комишувасі пошкоджено близько 40 будинків, кілька будинків знищено повністю.

Ще двома ракетами зруйновано храм, пошкоджено будинки молитви та культури, бібліотеку, магазин, складські приміщення на місцевому підприємстві.

Увечері 16 квітня росіяни завдали удару по Запоріжжю з реактивних систем залпового вогню «Смерч». Вибухотехніки та сапери виявили 64 воронки від вибухів бойових осколкових елементів. В результаті – пошкоджено автомобілі та кілька житлових будинків на території садового кооперативу, уламками снарядів убито домашню тварину, яка під час обстрілу перебувала у дворі.

Атакували ворожими дронами та обстрілювали з реактивних систем залпового вогню російські окупанти та Пологівщини. Руйнування отримали квартири та приватні будинки, місцева спортивна школа та територія підприємства.

Внаслідок збройної атаки з травмами до лікарні було госпіталізовано двох поліцейських, які несли службу на території обслуговування Оріхівської громади та 60-річного жителя Преображенки. ,

Також до правоохоронців доправили до лікарні 55-річного мешканця села Лук’янівське. Під час збройної атаки на василівському напрямку чоловік був на роботі. Намагаючись добігти до укриття, чоловік отримав серйозну травму.

Впродовж трьох діб під ворожим вогнем також були: Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Гуляйпільське, Преображенка, Мала Токмачка, Ольговське, Новоандріївка, Новоданилівка, Затишшя, Полтавка, Малинівка, Чарівне, Червоне, Білогір’я, Щербаки, Малая Токмачка, Мала Токмачка, Мала Токмачка.

Правова кваліфікація злочинів – ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

У бою загинув мешканець Запорізької області.


Читайте також:

На Запоріжжі окупанти грабують навчальні заклади.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0