USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці відбудеться фестиваль родинних цінностей та традицій

У Запоріжжі на Хортиці відбудеться фестиваль родинних цінностей та традицій

У Запоріжжі на Хортиці на оновленому Козацькому колі відбудеться фестиваль родинних цінностей та традицій.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Цієї суботи, 14 серпня, на Козацькому колі, на якому завершилася реконструкція, відбудеться перший масовий захід – фестиваль родинних цінностей та традицій.

Фестиваль розпочнеться о 9:00 і триватиме до 13:00.

Як же писав «Перший Запорізький», на Хортиці з урахуванням усіх норм доступності завершили реконструкцію громадського простору «Козацьке коло», де будуть проводити тематичні фестивалі, концерти й форуми. На цьому місці вже більш ніж 30 років регулярно проводять масові заходи, але досі воно було не облаштованим для зручності відвідувачів. Тепер все змінилося: на Козацькому колі з’явилося покриття, місця для відпочинку, інформаційні стенди та вбиральня.

Під час фестивалю на Козацькому колі будуть працювати декілька цікавих локацій.

У «Велоцентрі» дітям запропонують вивчити правила безпечного руху та взяти участь у  конкурсах-естафетах на велосипедах.

У «Козацькому наметі» діти зможуть побачити речі, які брали з собою в походи козаки: клейноди, справжній козацький тулумбас, зброя тощо. Малеча буде мати можливість спробувати сили в володінні козацькою шаблею та використанні тулумбасу.

Відвідувачам фестивалю запропонують створити велике дерево родини острова Хортиці: написати імена членів своєї родини на самоклеючому листочку дубу та розташувати на плакаті з деревом.

Крім того, на Козацькому колі будуть проводити цікаві майстер-класи. Наприклад, відомий запорізький скульптор Олександр Шкаліков навчить створювати глиняні вироби, а Маргарита Сичева – виготовити самотужки ляльку-мотанку. Ірина Тітова розкаже, як з допомогою техніка валяння створювати іграшки та побутові прикраси. Крім того, під час фестивалю гості зможуть навчитися плести прикраси та обереги зі стрічок, розмальовувати гіпсові скульптури та робити голубів з солоного тіста.

Також на Козацькому колі буде працювати майстерня ковалів, а гості зможуть випробувати себе у стрільбі з лука.

Нагадаємо, за декілька тижнів, 28 серпня, на Козацькому колі розпочнеться масштабний музичний фестиваль ZOUND.

Повний перелік заходів, які заходи заплановані в Запорізькій області до 30-річчя Незалежності України, дивіться за посиланням.

Першій леді Олені Зеленській у Запоріжжі презентували нову айдентику Хортиці, – ФОТО, ВІДЕО


Читайте також:

Відчуй місце сили: відбулася всеукраїнська презентація брендингу запорізької Хортиці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

пенсионер2021-08-13 14:08:17
изготовить самостоятельно куклу-мотанку, это семейная ценность?! Когда мы ждем с ужасом зимнюю коммуналку? Чым вы там уси заилысь? Мабуть тим...