USD: EUR:
... в Запорожье
 Робота «Запоріжгазу» заблокована: без газу можуть залишитися сотні тисяч будинків та підприємств

Робота «Запоріжгазу» заблокована: без газу можуть залишитися сотні тисяч будинків та підприємств

Приватний виконавець наклав арешт на майно та рахунки «Запоріжгазу» всупереч судовій ухвалі. За даним фактом вже відкрито кримінальне провадження та вчиняються слідчі дії щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє “БізнесЦензор” з посиланням на пресслужбу компанії.

28 грудня 2021 року Господарський суд Запорізької області виніс ухвалу, якою заборонено приймати до виконання наказ про стягнення з АТ “Запоріжгаз” заборгованості, датованої 2013 – 2015 роками.

“Заборгованість виникла через відмову НКРЕКП врахувати в тарифах “Запоріжгазу” обґрунтовані витрати на закупівлю природного газу у НАК “Нафтогаз України”. Незважаючи на судову заборону приймати наказ до виконання, 31 грудня 2021 року постачальник газу та приватний виконавець А. Котула вчинили дії по відкриттю нового виконавчого провадження, що заблокувало роботу оператора систем критичної інфраструктури”, – йдеться у повідомленні.

В компанії наголошують, що такі дії ставлять під ризик стабільне газозабезпечення сотень тисяч осель та промислових підприємств Запорізької області.

“За фактом умисного невиконання рішення суду вже відкрито кримінальне провадження та вчиняються слідчі дії щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. Крім того, “Запоріжгаз” направив подання до Комітету з етики Асоціації приватних виконавців та Департаменту ДВС Міністерства Юстиції України, щодо позбавлення приватного виконавця Котули А. права на здійснення діяльності приватного виконавця”, – додає “Запоріжгаз”.

В компанії також звертають увагу, що такі дії відбулися в умовах, коли Верховна Рада прийняла Закон №1639 “Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу”.

“Він передбачає проведення розрахунків за технологічний газ за рахунок бюджетних асигнувань, а не шляхом стягнення такої заборгованості в судовому порядку “руками” приватних виконавців. Прийняттям такого Закону, народними обранцями визнано проблему необґрунтованих тарифів та неналежне державне регулювання діяльності підприємств на ринку газу в минулі періоди, в тому числі в 2013 – 2015 років, а також передбачено інші шляхи врегулювання наявної заборгованості аніж у судовому порядку”, – зазначається у повідомленні.

В компанії додали, що для вирішення проблеми необгрунтованих тарифів, “Запоріжгаз” в судовому порядку добивається внесення в структуру тарифу компенсацію для оплати зазначеної статті видатків. Аналогічні судові спори вже виграні іншими газорозподільними підприємствами у Верховному Суді. 

Нагадаємо, у Запоріжжі місцева влада планує підвищити вартість проїзду у громадському транспорті. При цьому секретар міської ради, який виконує обов’язки мера Запоріжжя Анатолій Куртєв, зазначив, що збільшення вартості проїзду в громадському транспорті в Запоріжжі не відбудеться без обговорення з громадськістю.

Читайте також:

Запорізька першокласниця повторила всесвітньо відомий акробатичний трюк, — ВІДЕО

У Монте-Карло відбудуться міжнародні перегони: вперше за 111 років у них візьмуть участь запоріжці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0