USD: EUR:
... в Запорожье
СБУ повідомила про підозру депутату Запорізької облради, який у Дніпрорудному почав співпрацювати з окупантами

СБУ повідомила про підозру депутату Запорізької облради, який у Дніпрорудному почав співпрацювати з окупантами

Рашисти призначили його «головою військово-цивільної адміністрації Дніпрорудного».

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

депутат Запорізької облради від «Опоблоку» добровільно перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупаційною владою. Загарбники оголосили його «головою військово-цивільної адміністрації м. Дніпрорудне».

Про своє призначення він з гордістю заявив у відеозверненні, в якому закликав мешканців та підприємців міста всіляко сприяти окупантам.

Крім того, задокументовано, що за безпосередньої вказівки російських військових псевдоголова призначав на відповідальні посади в окупаційні адміністрації прихильників російського світу.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 30 травня, у Мелітополі стався вибух у районі ТЦ «Квартал», де розташована багатоповерхівка псевдогубернатора Запорізької області Євгена Балицького. Спрацював вибуховий пристрій на дистанційному управлінні за кафе “Шторм” біля центральної площі. Після вчорашнього вибуху в Мелітополі колаборантка галина данільченка, призначена головою адміністрації окупованого міста, попросилася у відставку.

Читайте також:

На Запорізькому напрямку російська армія обстрілює позиції ЗСУ: яка зараз ситуація на фронті

Артилерійська установка, бойова броньована машина та особовий склад: втрати рашистських окупантів у Запорізькій області за 30 травня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0