USD: EUR:
... в Запорожье
«Оновлення викликають захоплення»: запорізька молодь підтримує реставрацію Хортиці

«Оновлення викликають захоплення»: запорізька молодь підтримує реставрацію Хортиці

Запорізька молодь підтримує ідею оновлення музею та пагорбу на Хортиці, а запропоновану концепцію вважає прогресивною та сучасною.

Про це під час другого етапу обговорень в рамках всеукраїнської дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє» розповів голова обласної студентської ради, студент Запорізької політехніки Даниїл Стрекачов.

Нагадаємо, 30 квітня у Запоріжжі відбувся другий етап обговорень в рамках всеукраїнської дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє». Широкому колу громадськості презентували концепцію та проект реконструкції музею історії запорозького козацтва та Кургану єдності України. Як і під час першого етапу великої розмови, до участі онлайн долучилися не тільки представники експертного середовища, але й всі охочі жителі Запоріжжя – декількадесят людей.

По темі: Оглядовий майданчик, доступна інфраструктура та збереження природи: у Запоріжжі продовжується обговорення майбутнього Хортиці

За словами голови обласної студентської ради, оновлені об’єкті на Хортиці викликають лише захоплення.

«Дуже радий побачити настільки прогресивний проект одного з головних культурних і туристичних центрів не тільки нашого міста та області, а і всієї України. Мене дуже тішить, що під час реставрації планується реалізувати освітній компонент та створити новий громадський простір. На відкритому просторі або всередині музею можна проводити для молоді інтерактивні лекторії, – підкреслив представник запорізького студентства. – Дуже добре, що ми йдемо вперед та переосмислюємо наші культурні коди. Впевнений, що проект оновлення оцінить студентство і тільки підтримає перетворення Хортиці на прогресивний, безбар’єрний та сучасний музейний простір».

Як вже писав «Перший Запорізький», відома українська акторка Ірма Вітовська-Ванца розповіла, яким має бути сучасний музей на Хортиці.

Нагадаємо, 23 квітня в історико-культурному комплексі «Запорізька Січ» відбулося підписання меморандуму між Міністерством культури і інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і комбінатом «Запоріжсталь» Групи Метінвест про співпрацю з комплексного відновлення острова Хортиці.

Один з об’єктів реконструкції – це 14-метровий пагорб на Хортиці біля музею запорозького козацтва, який зроблять доступним і безпечним для туристів.


Читайте також:

У Запоріжжі на Хортиці через постійне протікання даху руйнується будівля музею історії козацтва: як він зараз виглядає всередині, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0