USD: EUR:
... в Запорожье
Росіяни на Запоріжжі набирають молодь у пропагандистські «медіашколи»: для цього збирають персональні дані та навіть розмір одягу

Росіяни на Запоріжжі набирають молодь у пропагандистські «медіашколи»: для цього збирають персональні дані та навіть розмір одягу

Росіяни набирають на тимчасово окупованій частині Запорізької області для роботи в пропагандистських медіа молодь, збираючи її персональні дані, включно з розміром одягу.

Про це повідомляє представниця Інституту масової інформації в Запорізькій області.

Організацією «медіашколи» займається російський проєкт – медіацентр «Медіатополь», який з листопада 2022 року веде пропагандистську антиукраїнську діяльність на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Також інформацію про набір до навчання поширює пропагандистський телеграм-канал #ЮгМолодой, який спрямований на молодь тимчасово окупованих територій.

Так, за даними телеграм-каналу, 6 вересня розпочалося очне навчання в «медіашколі», де стати фотографами, відеографами та райтерами захотіли понад 25 осіб. У дописі йдеться, що таких шкіл буде ще три до кінця 2023 року, і пропонується реєструватися на наступні «школи».

У реєстраційній анкеті на Яндекс.Форми від учасників і учасниць вимагають всю персональну інформацію. Так, щоб потрапити на заняття, треба надати інформацію про: ПІБ, дату народження, номер телефону, електронну пошту, посилання на акаунт у забороненій в Україні соцмережі Вконтактє, нік у телеграмі, повні паспортні дані, місце роботи чи навчання, місце проживання, фото і навіть розмір одягу.

На сайті всеросійського громадського руху добровольців у сфері культури «Волонтери культури» вказано, що «Медиатополь» є проєктом для формування «спільноти зі 100 молодих медійників на території Запорізької області за допомогою проведення комплексного навчання, апробування системи наставництва та придбання професійного обладнання для покращення якості й кількості медіаконтенту в період із 20.06.2023 до 25.12.2023».

Нагадаємо, «Медіатополь» в Мелітополі з’явилися через брак охочих працювати у пропагандистських ЗМІ.

Як Росія створила потужну пропагандистську машину на окупованій території Запорізької області — можна дізнатись в матеріали за посиланням.

Біженці-нацисти, іноземні найманці у готелі та знижки на газ за інформацію про ухилянтів: які фейки та маніпуляції російська пропаганда у серпні просувала у Запорізькій області


Читайте також:

Царі, Дугіна та «герої СВО»: окупанти розмалювали Мелітополь пропагандистськими муралами, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0