USD: EUR:
... в Запорожье
Пожежа у Запорізькій інфекційній лікарні: затримали відповідального за протипожежну безпеку

Пожежа у Запорізькій інфекційній лікарні: затримали відповідального за протипожежну безпеку

У Запоріжжі затримали першого підозрюваного у пожежі в обласній інфекцій лікарні – відповідального за протипожежну безпеку.

Про це повідомляють у Офісі генпрокурора України.

Запорізькая обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.

За даними слідства, 3 лютого 2021 року в місті Запоріжжі в одній з палат-боксів реанімаційного відділення Обласної інфекційної клінічної лікарні, де проходять лікування хворі на гостру респіраторну хворобу COVID-19, виникло загорання. В результаті пожежі загинули 4 особи – троє пацієнток та анестезіолог. Проведеними судово-медичними експертизами встановлено, що смерть настала від шоку, викликаного термічними опіками полум’ям. Ще 2 постраждалих з опіками та отруєнням продуктами горіння доставлені до медзакладу.

У ході досудового розслідування, оглядів місця події, обшуків встановлені факти порушень у діяльності цього медичного закладу вимог законодавства України про пожежну безпеку та про об’єкти з підвищеною небезпекою. Слідством відпрацьовується ряд версій виникнення загорання, зокрема використання медичного обладнання без наявності відповідних дозволів, з порушенням встановлених правил, що призвело до витоку кисню через систему штучної вентиляції легень з подальшим його критичним накопиченням у приміщенні палати та вибухом з виникненням пожежі.

Наразі службову особу, відповідальну за техногенний та протипожежний стан Обласної інфекційної клінічної лікарні, затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Також у ході слідства буде надано оцінку діяльності органів уповноважених на здійснення контролю у сфері безпеки виробництва.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Степанов приїхав до Запоріжжя і побував на місці пожежі в інфекційній лікарні.

Нагадаємо, у реанімаційному боксі COVID-відділення загинуло троє пацієнток та анестезіолог. Жінкам було 91, 76 та 64 роки, лікарю – 26. Всі хворі перебували під апаратами ШВЛ. Смерть наступила від шоку, викликаного термічними опіками. Ще двох постраждалих з опіками і отруєнням продуктами горіння були доставлені в медустанови. В облдержадміністрації вже вирішили виділити з резервного фонду допомогу сім’ям загиблих – по 50 тисяч гривень.

Генпрокуратура вже розпочала розслідування причини пожежі. Сьогодні в Запорізькій облдержадміністрації відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому вже озвучили попередні причини загоряння в медустанові.

Як вже писав «Перший Запорізький, голова області Олександр Старух доручив створяти комісію для розслідування пожежі в обласній інфекційній лікарні. Найближчим часом всі лікарні області, що приймають хворих на COVID-19, будуть перевірені на предмет пожежної безпеки.

Президент Зеленский відреагував на пожежу у Запорізькій обласній інфекційній лікарні і висловив слова співчуття.


Читайте також:

Як гасили пожежу в Запорізькій обласній інфекційній лікарні, – ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

Незнайка2021-02-05 22:55:10
А кто знает эти правила противопожарной безопасности? Где они написаны? Почему их скрывают от народа? Они имеют силу закона? А не являются ли они просто доильным аппаратом? Кстати, есть ПДД. Написаны отдельной книгой с пунктами. Для участников нужны права с категориями. Пешеходы пока без удостоверения и номера. Но уже с светоотражающей полосой!
О пожарных проверках.2021-02-04 22:57:51
Пожарные если бы проверяли, а то откаты возьмут и вся проверка. А потом ищут виновных.