USD: EUR:
... в Запорожье
Оріхів перебуває під щоденним обстрілом: у місті зруйнували історичну будівлю, гімназію та сотні будинків, - ФОТО, ВІДЕО

Оріхів перебуває під щоденним обстрілом: у місті зруйнували історичну будівлю, гімназію та сотні будинків, - ФОТО, ВІДЕО

Окупанти фактично руйнують місто, і обстріл не припиняється ні на день. Серед мирного населення вже багато жертв, а у місті практично не залишилося безпечних місць.

Відео опублікувала прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

Оріхів – місто Запорізької області, яке щодня зазнає обстрілів з боку російських військ. Внаслідок ворожих ударів руйнується житловий фонд та цивільна інфраструктура міста. Частина населення вже покинула Оріхів. Втім, кілька тисяч городян продовжують перебувати під щоденними обстрілами.

Як повідомляв мер Оріхова, у місті російськими обстрілами вже зруйновано дві сотні будинків. Щоденні обстріли руйнують комунальну інфраструктуру. Тут постійні перебої з водою та світлом.

“На трьох квадратних кілометрах падає до 150 снарядів. Вони ніколи не отримують ні від Оріхова ні від наших колег їхнього Гуляйполя хліб-сіль, це просто злість. Просто знищення міста», – розповідає мер.

Тільки за останній тиждень, окрім житлових будинків, окупанти зруйнували найкращу школу Оріхова – гімназію «Сузір’я» та старовинний менонітський маєток – особняк меноніт Йохана Янцена, збудований у 70-х роках XIX століття, в якому до приходу «російського світу» працювала міська рада. Через російську атаку в маєтку пошкоджені вікна, розбиті вхідні двері, стіни та старовинна ліпнина посічені уламками, а частина даху та другого поверху зовсім зруйновані.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 25 травня, о 05:13 російські війська завдали ракетного удару Запоріжжю. Три ракети атакували два райони міста – били по цивільних об’єктах Шевченківського району та торгового центру в Олександрівському районі.

Наразі відомо, що пошкоджено понад 60 житлових будинків. Внаслідок удару одна жінка загинула і ще чотири особи отримали поранення.

Читайте також:

Два танки, п’ять броньовиків, радіолокаційні станції та безпілотники: втрати рашистських загарбників у Запорізькій області за 24 травня

У Запорізькій області російські окупанти викрали ще сімох людей

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0