USD: EUR:
... в Запорожье
Окупанти готуються викрасти дітей із тимчасово окупованих територій Запорізької області: що відомо

Окупанти готуються викрасти дітей із тимчасово окупованих територій Запорізької області: що відомо

Побоюючись контрнаступу Збройних сил України, російські загарбники активізувалися. Зараз у школах та садочках Енергодару почали поширювати інформацію про примусову евакуацію, яка триватиме до 20 квітня.

Про це повідомляють у телеграм-каналі Енергодар.

Дітей планують вивозити автобусами Запорізької атомної електростанції через анексований Крим. Таким чином, «легалізуючи» крадіжку ще й транспорту станції.

Раніше місцевий телеграм-канал повідомляв, що російські окупанти вигадали чергову причину, щоб вивезти маленьких енергодарців у РФ: додаткове обстеження.

«Викрадати українських дітей – одна з найпоширеніших у нинішній війні практик окупантів. Потім вони називають сотні причин, щоб не повертати малечу їхнім батькам. Або куди гірше: змушують дорослих їхати до Росії самостійно забирати звідти дітей, а далі влаштовують проблеми із перетином кордону назад до України. На жаль, є випадки, коли через дітей батьків схиляють до співпраці з ворогом, змушуючи погоджуватись на будь-які умови», — йдеться у повідомленні.

Жителів окупованих територій закликають не довіряйте росіянам своїх дітей, щоб загарбники не використовували їх у своїх цілях.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» в середині жовтня 2022 року окупанти вивезли українських дітей з Енергодару до Краснодарського краю та окупованого Криму під приводом відпочинку та оздоровлення у таборах на час канікул. Потім окупанти повідомили, що діти на відпочинок «затримаються» та попросили батьків передати їх теплі речі. Дітей утримували проти їхньої волі в неопалюваних приміщеннях, без належного харчування та теплого одягу.

За цими фактами прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Лише наприкінці листопада дітей вдалося повернути батькам «із відпочинку».

На Запоріжжі окупанти грабують навчальні заклади.


Читайте також:

Ворог атакував Запорізьку область з РСЗВ «Смерч», С-300 та авіації: вщент зруйновані будинки й храм, є постраждалі, — ФОТО.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0