USD: EUR:
... в Запорожье
На Запорізькому напрямку вже працюють американські безпілотники, – ФОТО, ВІДЕО

На Запорізькому напрямку вже працюють американські безпілотники, – ФОТО, ВІДЕО

На Запорізькому напрямку аеророзвідка українських захисників вже успішно застосовує американські безпілотники.

Про це повідомляє АрміяInform.

Безпілотні літальні апарати Puma (англ. Puma – Pointer Upgraded Mission Ability) разом із дронами-камікадзе Switchblade та іншим озброєнням та технікою надійшли до ЗСУ, як військова допомога від США.

Зараз на озброєнні Збройних Сил України та інших силових структур перебуває певна кількість аналогічних дронів: «Фурія», «Лелека-100», Spectator, PD-1 та інші. Але американський «птах» набагато переважає усіх оптико-електронною системою, яка допомагає виявляти противника як вдень, так і вночі. А найголовніше, як Bayraktar TB2, може підсвічувати цілі лазерним променем для наведення високоточного озброєння.

Апарат вперше здійснив політ у 2007 році, а з 2008 – перебуває на озброєнні армії США, морської піхоти, ВМФ, ВПС та сил спеціальних операцій. Також Puma використовують військові Албанії, Бельгії, Канади, Чехії, Данії, Єгипту, Естонії, Франції, Німеччини, Латвії, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Іспанії, Швеції та Великої Британії. Вартість комплексу оцінюється в 250 тисяч доларів.

На Запорізькому напрямку російська армія обстрілює позиції ЗСУ: яка зараз ситуація на фронті

Читайте також:

Артилерійська установка, бойова броньована машина та особовий склад: втрати рашистських окупантів у Запорізькій області за 30 травня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0