USD: EUR:
... в Запорожье
«Людей використовують як «живий щит»»: до окупованого Бердянська вивозять більше військових, ніж цивільних

«Людей використовують як «живий щит»»: до окупованого Бердянська вивозять більше військових, ніж цивільних

Окупаційна влада Запорізької області оголосила евакуацію із 18 населених пунктів регіону 5 травня. До окупованого Бердянська загарбники вивозять окупаційну владу, колаборантів та дітей. Лише третина автобусів, що прибули в курортне місто, була заповнена цивільними, решта — військові РФ.

Про це повідомляють «Новини Приазов’я» із посиланням на голову Бердянської міської військової адміністрації Вікторію Галіцину.

Цивільних залишили у курортному місті, а ось військових повезли далі, у бік Маріуполя.

«Ми поки що не розуміємо, це на укріплення Донецького напрямку або їх вивозять до Росії. Тобто росіяни використали людей з тимчасово окупованих територій як «живий щит» для своїх солдатів», – розповіла Вікторія Галіцина.

Російські загарбники у Бердянську почали панікувати. Встановили на Мелітопольському шосе патруль, який перевіряє машини цивільних та евакуйованих.

За словами заступника голови Бердянської районної ради Віктора Дудукалова ситуація з насильством та пограбуваннями у Бердянську погіршується. Після окупації до курортного міста прибуло багато росгвардійців із Дагестану. Вони стояли на блокпостах, тримали колонію, де були незаконно ув’язнені люди, повідомляє «Espreso».

«Наразі відбувається чергова ротація. Приїжджі поводяться гірше та гірше. Вони розуміють, що приїжджають на менший термін. Контрнаступ неминучий і це дуже впливає на їхню поведінку, пограбування та їхнє ставлення до населення, на примус до паспортизації, різного роду заборони, вони приїжджають і розуміють, що їм усе ще через рік не раді. Тому насильство та грабіж триває та погіршується», — розповів Віктор Дудукалов.

Спалили документи, забрали паспорти РФ та попрощалися: окупанти масово закривають паспортні столи у Запорізькій області.


Читайте також:

Вивозять фурами та суховантажем: через Запорізьку область окупанти вивозять награбоване.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0