USD: EUR:
... в Запорожье
Очолив місто після окупації: ексдепутата від «ОПЗЖ» заочно засудили до 15 років ув’язнення за колабораціонізм в Енергодарі

Очолив місто після окупації: ексдепутата від «ОПЗЖ» заочно засудили до 15 років ув’язнення за колабораціонізм в Енергодарі

Служба безпеки зібрала докази добровільної співпраці з ворогом очільника окупаційної адміністрації Енергодара Запорізької області. Суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ.

Доведено, що ексдепутат від забороненої партії «ОПЗЖ» з власної ініціативи почав співпрацювати з ворогом після широкомасштабного вторгнення РФ.

Він погодився на пропозицію загарбників очолити так звану «військово-цивільну адміністрацію» в Енергодарі. На «посаді» він відразу затвердив структуру окупаційного органу, до складу якого «ввів» своїх однодумців. Псевдоадміністрація мала виконувати всі незаконні рішення загарбників, спущені через гауляйтера.

Також встановлено, що колаборант активно впроваджував інформаційні наративи РФ. За його вказівкою на тимчасово окупованій території Енергодару були проведені численні заходи політичного характеру. За задумом кураторів, це мало збільшити підтримку діяльності незаконно утворених окупаційних органів влади, зокрема через широке висвітлення у проросійських ЗМІ. На пропагандистських заходах він закликав місцеве населення до співпраці з окупантами.

Для підвищення «іміджу» держави-агресора колаборант організував проведення низки пропагандистських заходів, серед яких святкування «9 травня – День перемоги» та хода «Безсмертного полку», на яких виступали представники російського шоубізнесу.

На підставі зібраної СБУ доказової бази суд визнав його винним за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 111-1 (організація та проведення заходів політичного характеру у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією).

Наразі зловмисник переховується на тимчасово окупованій території Запорізької області. Проходять заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ Запорізької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Судячи з усього, мова йде про колаборанта Андрія Шевчика.

Отримали посади у фейковій структурі та зарплату у рублях: двом колишнім працівникам лісгоспу повідомили про підозру у держзраді


Читайте також:

На вихідних по Запорізькій області завдали 476 ударів: загинула місцева мешканка, двох людей госпіталізували, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0