USD: EUR:
... в Запорожье
Через морський порт у Бердянську окупанти завозять військову техніку

Через морський порт у Бердянську окупанти завозять військову техніку

За останній тиждень у морському порту Бердянська активізувалися окупанти. Вранці 26 травня з бердянського порту вийшло невстановлене судно з вантажем. А вже 31 травня кількість морських суден на причалах Бердянська збільшилась.

Про це повідомляє Бердянська міська військова адміністрація.

Наприкінці травня в акваторії Бердянська було помічено судно, яке могло доправити військову техніку та боєприпаси для російської окупаційної армії на Запорізькому напрямку, повідомляє кореспондент «Центру журналістських розслідувань».

28 травня у мережі з’явилися кадри з десятого причалу. На них можна розгледіти скупчення російської військової техніки, під охороною зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцир-С1».

Кілька одиниць військової техніки на території порту окупованого Бердянська, 28.05.2023.

Крім того, що окупанти через порт доставляють військову техніку, вони також вивозять вкрадене зерно та метал. 30 травня до порту тимчасово окупованого курортного міста зайшло чергове російське судно. Вчора стало відомо, що їхня кількість збільшилася до двох.

До порту Бердянська зайшло чергове російське судно, 30.05.2023

«У порт Бердянська зайшли два російські кораблі. Окупанти продовжують пограбувати наші землі. В один корабель зараз завантажують зернові, а в другий метал», – повідомляє Бердянська міська військова адміністрація.

Невстановлене судно в акваторії Бердянської затоки на виході з порту, 26.05.2023

Судно, яке 30 травня було помічено завантаженим у порту, імовірно, балкер «Agia filothei», який ходить під прапором Маршаллових островів.

Судно, ймовірно, балкер «Agia filothei» заходить в порт Бердянська, 30.05.2023

«За даними «MarineTraffic», здійснював перехід з італійського порту Равенна до російського – Кавказ, куди мав прибути якраз вранці 30 травня. Проте судно відключило АІС опівночі на шляху до Керченської протоки й вже третю добу не вмикає», — йдеться у матеріалі «Центру журналістських розслідувань»

Порівняння фото балкера в порту Бердянська 30.05.2023 і фото судна AGIA FILOTHEI з сайту MarineTraffic

Дане судно і права на нього належить мальтійській компанії Jenny shipholding inc, оператором якого є NEWPORT S.A. з Греції. Компанія-власник балкера знаходиться у базах офшорів, згідно з інформацією, яку оприлюднив «Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів».

Якщо в закритий український порт справді зайшов балкер «Agia filothei», то він може потрапити під міжнародні санкції, як це було з суховантажем «Zhibek Zholy», який першим вивіз із Бердянська зерно влітку 2022 року.

Знищені установки С-300 та склади: після «бавовни» у Бердянську окупанти виїжджають із баз відпочинку.


Читайте також:

На захопленому заводі у Запорізькій області окупанти ремонтують військову техніку.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0