Соковито й смачно: готуємо чебуреки правильно

Соковито й смачно: готуємо чебуреки правильно

Чебуреки — справжня перлина кримськотатарської кухні. Це ідеальне поєднання хрумкого тіста і ніжної соковитої начинки. Проте через розбіжності в рекомендаціях далеко не завжди вдається приготувати дійсно смачні чебуреки. Сьогодні ми виправимо цю несправедливість за допомогою перевірених інгредієнтів. А знайти відеоверсію рецепта ідеальних чебуреків можна на сторінці https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/krymskotatarska/.

Покроковий рецепт чебуреків

На приготування цієї чудової страви знадобиться всього близько години, тому не будемо зволікати!

  • Змішуємо разом 350 г просіяного борошна, 10 г цукру і стільки ж солі, 6 г сухих дріжджів. Сюди ж додаємо 200 мл газованої столової води та замішуємо тісто. Вводимо 50 мл соняшникової олії і ще раз вимішуємо до еластичності. Накриваємо тісто рушником та залишаємо в теплі на 10 хв. Ділимо масу на 10 частин, формуємо кульки. Накриваємо заготовки рушником чи плівкою, щоб вони не завітрювалися.
  • Готуємо начинку. До 400 г помірно жирного фаршу додаємо 200 г дрібно посіченої цибулі, зелень, сіль та спеції до смаку. Вливаємо 150–200 мл газованої води і ретельно перемішуємо. У якості альтернативи можна зробити іншу начинку. Для цього на крупній тертці подрібнюємо 300 г твердого сиру і змішуємо його з нарізаною зеленню.
  • Кожну кульку з тіста розкочуємо тонко у круглі коржики. Рівномірно розподіляємо начинку, трохи відступаючи від країв. Складаємо коржики навпіл і притискаємо долонею, щоб видалити зайве повітря. Краєчки чебуреків ретельно защипуємо від середини до країв. Додатково можна занурити виделку в борошно і пройтися нею по шву, аби надати йому декоративності та міцності.
  • Смажити чебуреки можна у фритюрі або просто на пательні з олією. Тут стане у пригоді кухонний термометр — оптимальним буде нагрів до 180–185 градусів. Чебуреки з кожного боку обсмажуємо приблизно по 3 хв. Готові смаколики варто викласти на паперовий рушник, аби забрати надлишок олії.

Поради досвідчених кухарів

Якщо раніше чебуреки тобі не вдавалися або здавалися надто складною стравою, додаткові поради майстрів точно не будуть зайвими!

  1. Коригуй кількість борошна. Цей інгредієнт може мати різні поглинаючі властивості, тому додавати його варто поступово. Одного борошна може знадобитися трохи менше, іншого — більше. Але важливо залишити тісто м’яким, не «забитим».
  2. Ретельно вибирай фарш. Начинка на 80 відсотків визначає смакові враження від чебурека. Оптимально вибрати шматок улюбленого м’яса середньої жирності і подрібнити. Якщо займатися цим не хочеться або немає коли, використай готовий фарш. Головне, щоб він був якісним.
  3. Експериментуй з начинками. Чебуреки передусім асоціюються з соковитим м’ясом, проте ти можеш вибрати будь-які інші інгредієнти. Наприклад, твердий сир з зеленню або грибами, картопляне пюре з шинкою, тушковані овочі або рибне філе. Прихильники солодкого можуть використати подрібнені і змішані з цукром фрукти чи ягоди.

Маючи рецепт тонкого і хрумкого тіста, ти зможеш приготувати безліч варіантів чебуреків!

Матеріал опубліковано на правах реклами 

0