USD: EUR:
... в Запорожье
Мешканці Запорізької області подали майже 1000 заявок до програми «єВідновлення»: деякі отримали відмову

Мешканці Запорізької області подали майже 1000 заявок до програми «єВідновлення»: деякі отримали відмову

972 — саме стільки заяв було подано мешканцями Запорізької області на відновлення житла за програмою «єВідновлення». Більша частина заяв, а саме 58%, були подані мешканцями обласного центру.

Про це повідомив Віталій Литвиненко, директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької обласної військової адміністрації «Новинам Приазов’я».

На сьогодні подавати заяви на компенсацію за пошкоджене житло мають право мешканці громад, які належали до території можливих бойових дій: Запорізький район, Воздвиженська громада Пологівського району і частково Преображенська громада.

«Всі інші території, на жаль, на сьогодні не мають права на компенсацію за пошкоджене житло. Вже ухвалено 424 позитивних рішення про надання компенсації на загальну суму 26 мільйонів 266 тисяч гривень і 362 мешканці отримали компенсацію в розмірі понад 20 мільйонів гривень», – сказав Литвиненко.

Гроші за цією програмою люди отримують впродовж 30 днів. Якщо після ремонту за кошти отримані по програмі «єВідновлення» житло повторно страждає від ворожого обстрілу, то людина подає повторну заявку. Комісія місцевої влади знову фіксує руйнування і людина має право на отримання компенсації.

На кінець листопада через «Дію» було подано 561 звернення щодо відновлення житла, повідомив Віктор Гординський, заступник міського голови Запоріжжя. Наразі в роботі знаходяться 156 звернень, а 250 погоджені на загальну суму 10 мільйонів 426 тисяч гривень. Більша частина з них вже навіть отримали кошти.  

«На жаль, є і відмови – це 141 заява. Це пов’язано з тим, що ці заяви з багатоквартирних будинків, в яких місця загального користування постраждали і, відповідно, станом на сьогодні вони підлягають відновленню шляхом капітального ремонту. Таких будинків у місті 12», – пояснив чиновник.

За 40 заявами, поданими власниками приватних будинків, рішення щодо компенсацій поки призупинені. За словами Віктора Гординського, в обласному центрі ухвалили програму для виділення коштів на технічне обстеження цих будинків, оскільки в них руйнування більш значні, й фахівцями комісії з обстеження неможливо реально визначати і заповнити чек-лист для отримання компенсацій.

«По цих будинках будуть виконуватися технічні обстеження відповідними сертифікаційними спеціалістами. Буде технічний звіт, вже відповідно до технічного звіту, до переліку матеріалів буде складатися чек-лист і потім мешканці будуть отримувати компенсацію», – пояснив чиновник.

Ворог намагається відновити втрачені позиції на Запорізькому напрямку.


Читайте також:

Удар по запорізькій багатоповерхівці на проспекті Соборному завдав шкоди навколишньому середовищу на 24 мільйони гривень.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0