USD: EUR:
... в Запорожье
Мешканець Криму став так званим отаманом «Мелітопольської козачої дружини» та вишукував проукраїнських жителів

Мешканець Криму став так званим отаманом «Мелітопольської козачої дружини» та вишукував проукраїнських жителів

Служба безпеки України викрила мешканця тимчасово анексованого Криму, який ще з 2014 року є активним прихильником «руського миру». Наразі він отримав посаду на окупованій частині Запорізької області.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ.

Встановлено, що колишній український військовий у 2014 році брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Криму, за навіть був нагороджений окупаційною владою орденом «мужества» та медаллю «за освобождение Крыма и Севастополя».

Згодом він виїхав на Донбас, де брав участь у бойових діях проти сил АТО у складі проросійських незаконних збройних формувань.

Після окупації Мелітополя він прибув у місто та почав прислуговувати окупантам. За це його призначили так званим отаманом «Мелітопольської козачої дружини». Це воєнізоване формування патрулювало місто, щоб знайти проукраїнські налаштованих мешканців. Пріоритетом у їх діяльності було встановлення учасників підпільного руху «Жовта стрічка».

Також задокументовані факти залучення озброєних учасників угруповання до охорони незаконних блокпостів в Мелітопольському районі. Там вони, серед іншого, зупиняли громадський транспорт і автомобілі місцевих жителів для протиправних обшуків.

У липні 2022 року він пішов на підвищення та був призначений головою так званої «Смирновської військово-цивільної адміністрації». На новій «посаді» чоловік виконує усі вказівки окупаційної влади.

Йому заочно повідомили про підозру у колабораційної діяльності. Наразі він знаходиться на окупованій території.

ЗСУ передали гелікоптер Мі-2, який намагалось приховати екскерівництво «Мотор Січі», — ФОТО


Читайте також:

Били з авіації, безпілотників та РСЗВ: росіяни вдарили по Запорізькій області 122 рази за добу, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0