USD: EUR:
... в Запорожье
ЗСУ передали гелікоптер Мі-2, який намагалось приховати екскерівництво «Мотор Січі», — ФОТО

ЗСУ передали гелікоптер Мі-2, який намагалось приховати екскерівництво «Мотор Січі», — ФОТО

Українським військовим передали гелікоптер Мі-2, який колишнє керівництво акціонерного товариства «Мотор Січ» намагалось приховати від ЗСУ.

Про це заявляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

«ДБР ініціювало арешт цього повітряного судна у червні 2023 року у межах розслідування кримінального провадження щодо перешкоджання законній діяльності ЗСУ та пособництва державі-агресору», — йдеться у повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що колишнє керівництво «Мотор Січі» умисно пошкодило інший гелікоптер, щоб не передавати його військовим для виконання бойових завдань на фронті. Під час розслідування ДБР з’ясувало, що у травні 2022 року принаймні ще один гелікоптер вони наказали підлеглим перегнати спочатку в одну з європейських країн, а потім на Близький Схід.

«Усе це робилось з метою перешкодити його передачі ЗСУ», − наголосили у бюро.

Повідомляється, що повітряне судно вже повернули в Україну і передали одній з бойових частин ЗСУ. Наразі слідчі ДБР вирішують питання щодо притягнення одного з колишніх керівників підприємства до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, суд залишив експрезидента компанії «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва під вартою до 22 жовтня. З жовтня 2022 року Богуслаєва офіційно підозрюють у пособництві державі агресору, колабораційній діяльності, а також сприянні діяльності терористичної організації. Згодом йому повідомили про нову підозру.

Окупанти вивезли експонати з заповідника в Запорізькій області


Читайте також:

Вилучав майно людей та піднімав у центрі міста прапор окупантів: у держзраді підозрюють експравоохоронця з Приморська

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0