USD: EUR:
... в Запорожье
Тренер, кар'єра якого тісно пов'язана із Запоріжжям, очолив

Тренер, кар'єра якого тісно пов'язана із Запоріжжям, очолив "Шахтар"

Юрій Вернидуб очолив команду одного з лідерів білоруського чемпіонату

Вчора, 7 листопада, Юрій Вернидуб був офіційно представлений головним тренером ФК “Шахтар” з Солігорська (Республіка Білорусь).

У цьому сезоні “Шахтар” йде впевнене на третьому місці, поступаючись таким грандам, як “БАТЕ” і “Динамо-Брест”.

Юрій Миколайович тісно пов’язаний із Запоріжжям, як ігровою, так і тренерською кар’єрою.

Як футболіст Юрій Вернидуб провів більше чотирьох років в складі запорізького “Металурга” й два сезони відіграв за “Торпедо”.

З “Металургом” Вернидуб грав останні сезони чемпіонату СРСР та перші — чемпіонату України. Юрій Вернидуб був гравцем того легендарного матчу в Запоріжжі з московським “Спартаком”, коли команда із Запоріжжя вийшла у вищий дивізіон чемпіонату СРСР.

Свою тренерську кар’єру Юрій Миколайович почав саме в запорізькому клубі. Він очолював “Металург” з 2001 по 2009 рік. Після “Металу” Вернидуб перейшов на тренерський місток луганської “Зорі” (2010р.), яка незабаром перебралася до Запоріжжя.

З 2014 року запорізькі вболівальники спостерігали за перемогами і промахами підопічних Юрія Миколайовича. Але перемог таі яскравих ігор було більше, ніж поразок, тому Юрій Вернидуб неодноразово визнавався кращим тренером туру, місяця й два рази ставав кращим тренером року.

Завдяки Вернидубу до Запоріжжя повернулися єврокубки, так як “Зоря” під його керівництвом двічі була учасником групового етапу Ліги Європи УЄФА.

Навіть після звільнення з поста головного тренера луганського клубу, Юрій Миколайович регулярно приходив на “Славутич-Арену” і підтримував своїх “мужиків”.

Сьогодні його син — Віталій Вернидуб — живе у Запоріжжі, продовжуючи виступати за “Зорю”. Нещодавно Віталій відкрив дитячу футбольну школу в Запоріжжі.


Читайте також:

Три запорізьких футболіста потрапили до складу збірної на найближчі матчі

Квитки на матч збірної України в Запоріжжі — вже в продажу

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0