USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі гомосексуального бізнесмена під час «побачення» вдарили ножем в шию

У Запоріжжі гомосексуального бізнесмена під час «побачення» вдарили ножем в шию

У потерпілого є дружина, діти і внуки, тому він вимагав у суді моральної компенсації за розголошення його орієнтації, що спричинило сімейні проблеми і завдало удару по його репутації.

Про це повідомляється в Реєстрі судових рішень.

Інцидент стався в серпні 2015 року в Шевченківському районі Запоріжжя, але тільки 12 березня цього року суд виніс вирок молодому чоловіку, який намагався пограбувати і завдав удар ножем в шию власнику кафе.

У суді винний розповів, що побачив оголошення запоріжця респектабельної зовнішності на сайті знайомств, де повідомлялося, що він має сексуальний інтерес до чоловіків. Молодий чоловік заявив, що не хотів з підприємцем інтимних відносин, але збирався запропонувати йому свої послуги з просування бізнесу, чим він заробляв собі на життя. При цьому на «побачення» він взяв з собою ніж, який нібито випадково поклав в кишеню після того, як їв з друзями напередодні кавун.

За словами винного, чоловік завіз його на своїй машині на територію гаражів і спробував згвалтувати, тому йому довелося оборонятися, і він завдав бізнесмену удар ножем в шию, а потім втік, але його оперативно затримали правоохоронці.

Потерпілий каже, що молодий чоловік почав наносити йому удари предметом в область шиї і голови, вимагаючи гаманець, золото і ключі від машини. Підприємець почав оборонятися і між чоловіками зав’язалася бійка.

Після інциденту потерпілий звернувся в правоохоронні органи, а потім його госпіталізували в лікарню, де він проходив тривале лікування.

Шевченківський райсуд визнав винним молодого чоловіка в скоєнні злочину, передбаченого ст. 187 ч. 1 КК України (Розбій) та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Але за «законом Савченко» термін відбування покарання вже минув.

Крім того, суд постановив відшкодувати моральну шкоду чоловікові з нетрадиційною орієнтацією в розмірі 70 тисяч гривень. Також винний компенсує потерпілому 23 400 гривень витрат на правову допомогу.

Нагадаємо, в Запоріжжі чоловіка доставили в лікарню з проникаючим пораненням плеча. Про це медики повідомили правоохоронцям. На наступний день потерпілий прийшов до відділення поліції і попросив зупинити перевірку, посилаючись на те, що сам впав із необережності на гострий предмет.

Читайте також:

Запоріжця, який зник тиждень тому, знайшли мертвим

Запорізьку область перевели в “помаранчеву” зону

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0