USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізька обласна інфекційна лікарня отримала нове обладнання, необхідне для лікування хворих на COVID-19

Запорізька обласна інфекційна лікарня отримала нове обладнання, необхідне для лікування хворих на COVID-19

Запорізька обласна інфекційна клінічна лікарня отримала нове медичне обладнання для лікування тяжкохворих на COVID-19 від комбінату «Запоріжсталь» та Групи Метінвест.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

На прохання медиків інфекційної лікарні соціально відповідальний бізнес передав додаткове діагностичне обладнання для лікування хворих на COVID-19. А саме – 20 пульсоксиметрів та два монітори пацієнта загальною вартістю близько 250 тисяч гривень.

«З початку пандемії комбінат «Запоріжсталь» і Група Метінвест надають системну допомогу медикам, які знаходяться на передовій боротьби з COVID-19. Ми допомагаємо усім необхідним, щоб наші лікарі могли якісно виконувати свою роботу: засоби захисту, медичні препарати, обладнання, сучасна киснева станція. Я хочу подякувати нашим лікарям за відданість своїй справі та порятунок життів, – підкреслив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко. – Сьогодні на прохання медиків ми надаємо додаткове медичне обладнання, яке допоможе їм у лікуванні хворих на коронавірус».

Нагадаємо, Група Метінвест з початку пандемії системно надає допомогу закладам охорони здоров’я Запорізької області та передає лікарням апарати штучної вентиляції легенів, засоби індивідуального захисту, тест-системи тощо. За підтримки комбінату «Запоріжсталь» на території  обласної інфекційної лікарні була побудована сучасна киснева станція, розрахована на більш ніж 100 ліжок. «Запоріжсталь» повністю безкоштовно забезпечує потреби в кисні. І не лише лікарень Запоріжжя, а й Києва, Херсона, Дніпра, Миколаєва та інших регіонів країни.

Наприкінці жовтня лікарні Запоріжжя отримали від соціально відповідального бізнесу 11 сучасних апаратів ШВЛ. 7 апаратів штучної вентиляції легенів передали міським лікарням №1, №2, №7, №9, що приймають хворих на COVID-19, та лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Ще чотири апарати отримала обласна інфекційна клінічна лікарня, як заклад, що госпіталізує найбільшу кількість пацієнтів з коронавірусом.

Сьогодні журналістам показали відновлене за фінансової допомоги «Запоріжсталі»  відділення обласної інфекційної клінічної лікарні, яке у лютому постраждало від пожежі. Після закінчення слідчих дій соціально відповідальний бізнес розпочав роботи і за два місяці повністю відновив приміщення відділення з урахуванням сучасних норм, протипожежної безпеки та безбар’єрності. Після реконструкції відділення зможе прийняти для одночасного лікування 12 тяжкохворих пацієнтів. Фінансування відновлювальних робіт склало близько 6 мільйонів гривень.


Читайте також:

Комбінат «Запоріжсталь» повністю відновив відділення обласної інфекційної лікарні після пожежі, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0