USD: EUR:
... в Запорожье
Захоплення Запорізької АЕС, наступ на Пологівський район та обстріл Василівки: бойові дії у Запорізькій області

Захоплення Запорізької АЕС, наступ на Пологівський район та обстріл Василівки: бойові дії у Запорізькій області

АКТУАЛЬНО: У зв’язку зі складною ситуацією та необхідністю перебування в укриттях із слабким інтернетом, читайте оперативні новини сайту в нашому телеграм-каналі: https://t.me/onenews_zp.

У Збройних Силах України розповіли, якою була ситуація протягом минулої доби у Запорізькій області.

Інформацію від ЗСУ станом на 18:00 повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Протягом дня противник здійснив наступ в напрямку населених пунктів Андріївка, Камиш Зоря, Чернігівка, Пологи. Активно застосовуючи артилерію, ворог прорвав оборону наших підрозділів та зайняв населені пункти Комиш-Зоря та Воскресенка (до декомунізації – Чапаєвка), де зосередив до 30 танків.

Нагадаємо, днем раніше російсько-окупаційні війська підірвали мости в у Кінських Роздорах та Пологах.

Противник зосередив дивізіон реактивних систем залпового вогню в районі населеного пункту Підгорне (Василівський район) та розгорнув важку вогнеметну систему залпового вогню «Солнцепек» (дальність польоту ракети – до 6 км, – прим. ред.) в районі населеного пункту Роботине (Токмацький район).

В Запорізькому напрямку гаряче, але 24/7 особовий склад підпорядкованих частин Командуванню угруповання військ «Південь» веде оборонну операцію та наносить вогневе ураження противнику всіма наявними засобами.

Окрім того, протягом минулої доби понад 100 одиниць військової техніки окупантів зайшло в місто і рушили до Запорізької АЕС. Наразі майданчик Запорізької АЕС захоплений військовими силами Російської Федерації.

Адмінкорпус ЗАЕС та прохідна на станцію – під контролем окупантів. Персонал станції продовжує працювати на енергоблоках, забезпечуючи стабільну експлуатацію ядерних установок. Радіаційний фон у нормі. На жаль, є загиблі та поранені серед українських захисників станції.

Складною є ситуацію у місті Василівка. Нагадаємо, це місто є однією з найгарячіших точок на карті бойових дій у Запорізькій області. У місті окупанти обстріляли з «Градів» та ракетами лікарню, школу, житлові будинки, магазини.  Місцеві жителі вже декілька днів майже постійно перебувають у сховищах. Для їхньої евакуації готуються до створення «зеленого коридору». Зараз у місті є проблеми з опаленням, електропостачанням та водою.

Обстріли з «Градів», підрив мостів та стрільба по мирним людям: якою була ситуація у Запорізькій області


Читайте також:

В Енергодарі під час обстрілів Запорізької АЕС спалахнула будівля учбово-тренувального комплексу: пожежа на трьох поверхах

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0