USD: EUR:
... в Запорожье
Затримання дівчини, втеча колаборантів із міста та співпраця зрадників з українськими спецслужбами – наслідки вибухів в окупованому Мелітополі

Затримання дівчини, втеча колаборантів із міста та співпраця зрадників з українськими спецслужбами – наслідки вибухів в окупованому Мелітополі

У тимчасово окупованому Мелітополі пролунало два вибухи 27 квітня. Близько 4:00 ранку в місті було чути автоматні черги, а о 5:15 біля будинку місцевого колаборанта прогримів вибух, внаслідок якого було ліквідовано Олександра Міщенка, а його помічника госпіталізовано до лікарні. Того ж дня ввечері пролунав ще один вибух біля будинку, де мешкала родина колаборантів Доломан.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Ліквідований Олександр Міщенко був основним колаборантом у місті. Після окупації він зрадив присягну, перейшов на бік ворога і «перетягнув» на бік загарбників понад 80% відділу поліції, де працював до окупації. І це при тому, що стандартна колаборація в органах влади не перевищувала 10-15%.

«Він із собою потягнув безліч людей: когось грошима купив, когось залякав, когось змусив. За це окупанти призначили його «заступником керівника УВС Запорізької області», — сказав Іван Федоров.

Міщенко також був особистим охоронцем гауляйтерки Галини Данильченко на масових мітингах та займався підбором кадрів до окупаційної поліції.

Після ранкового вибуху було госпіталізовано ще одного колаборанта — Юрія Акімова. Він був водієм та помічником ліквідованого Міщенка.

«Через годину після вибуху на зупинці громадського транспорту загарбники затримали дівчину, на яку намагаються повісити цей злочин. … Після вибухів в окупованому місті окупанти влаштовуватимуть терори та фільтрації», — зазначив міський голова.

Того ж дня близько 19:30 біля будинку на вулиці Гризодубової, де проживала родина колаборантів Доломан, знову пролунав вибух. Після «бавовни» окупанти швидко зібрали речі та втекли до анексованого Криму.

Відомо, що Доломан перевозив медикаментами з анексованого росією півострова і готувався до виборів від «єдиної росії». А ось його дружина керувала міськими аптеками. У перші тижні окупації вкрала бюджетні гроші. А її спекуляція на медикаментах призвела до підвищення цін на ліки у 2-5 разів.

«Вже ясно, що у колаборантів паніка та земля під ногами горить. Але їх не відпускають і не дають виїхати. Тішить той факт, що багато хто зараз виходить на зв’язок з нашими спецслужбами й готовий надавати допомогу та працювати проти ворога у тимчасовій окупації», — уточнив Іван Федоров.

Мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області визнали іноземцями: коли та за що депортуватимуть людей.


Читайте також:

Забезпечує окупантів транспортом: справу поліцейського-зрадника із Запорізької області направлено до суду.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0