USD: EUR:
... в Запорожье
Мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області  визнали іноземцями: коли та за що депортуватимуть людей

Мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області визнали іноземцями: коли та за що депортуватимуть людей

Російський диктатор Володимир Путін видав указ, згідно з яким українці, які не змінили громадянство та не взяли паспорт країни-агресора, стають іноземцями на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

Згідно з указом іноземцями будуть вважатися люди, які «заявили про своє бажання зберегти наявне у них громадянство або залишитися особами без громадянства», а також не склали присягу громадянина росії.

Згідно з документами, після 1 липня 2024 року їх можуть депортувати. До призначеної дати мирні мешканці можуть жити із українським паспортом. У документі також зазначено, що «іноземців» можуть видворити та заборонити в’їзд до росії раніше зазначеної дати. Причини для видворення: людина створює загрозу національній безпеці росії, «насильницьку зміну основ конституційного ладу» в рф, фінансування «терористичної та екстремістської діяльності» або беруть участь у «несанкціонованих» акціях.

Нагадаємо, раніше окупаційна влада Мелітополя фактично оголосила українців іноземцями у рідному місті. Згідно з нововведенням, якщо українець вимушено заїжджає в окуповане місто, то він може перебувати в Мелітополі не більше 90 днів. Якщо людина затримається на більш тривалий термін, то повинна перереєструвати машину по фейковому окупаційному законодавству, а для цього потрібно мати паспорт росії й громадянство країни-агресора.

Як неодноразово повідомляв «Перший Запорізький», окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях ще з 2022 року почала депортувати місцевих жителів, які, на їхню думку, становили загрозу для безпеки.

Російські окупанти насильно вигнали із захопленої території Запорізької області священника Православної церкви України Святослава Пітерського. Рашисти його звинуватили у тому, що у своїх промовах священник виправдовував тероризм та заперечував результати референдуму про возз’єднання з росією.

Російські загарбники публічно «видворили» з окупованої території директора Михайлівського професійного училища Володимира Удовиченка. Окупанти його звинуватили у тому, що він здійснював збір коштів на потреби ЗСУ, поширював інформацію про швидке повернення української влади та саботував навчальний процес ПТУ.

Люди, яких видворяють військові рф змушені пішки пройти 15 кілометрів «сірої зони» між Василівською та Каменським. Не всі патріоти України, яких російські загарбники депортують на камеру з тимчасово окупованих територій, доходять на підконтрольну Україні територію.

Колишній голова Запорізької ОВА Олександр Старух припустив, що після того, як окупанти зняли відео з публічним видворенням, людей знову садять по підвалах.

«Крики людей будуть снитися все життя»: звільнений з полону голова громад у Запорізькій області розповів про катівні військових рф.


Читайте також:

Окупанти «націоналізували» бази відпочинку та запрошують відпочивальників до Кирилівки.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0