USD: EUR:
... в Запорожье
За співпрацю з окупантами колаборанту Балицькому оголосили про підозру

За співпрацю з окупантами колаборанту Балицькому оголосили про підозру

Екс-нардеп змусив місцевих чиновників визнати його керівником військово-цивільної адміністрації. Також Балицького, який виступив на підтримку сепаратистів, позбавили права слова та участі у засіданнях Запорізької облради.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

За матеріалами СБУ, підозру отримав «гауляйтер» росіян на тимчасово окупованій частині Запорізької області Євген Балицький. Цей колишній нардеп-регіонал, якого у 2020 році було обрано депутатом облради від “Опозиційного блоку”, прийняв вторгнення Росії як шанс реалізувати власні амбіції.

Він не просто перейшов на бік ворога, а й заручився його підтримкою силового захоплення влади у регіоні. Зокрема, за допомогою загарбників він змусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

Зрадник критикував чинну українську владу та готував урочистості до Дня перемоги. Він також видав так зване розпорядження “Про тимчасову організацію громадського порядку”, яке зобов’язувало мешканців сформувати “громадські загони” для виявлення антиросійської діяльності.

Наразі зраднику оголосив про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 30 травня, у Мелітополі стався вибух у районі ТЦ «Квартал», де розташована багатоповерхівка псевдогубернатора Запорізької області Євгена Балицького. Спрацював вибуховий пристрій на дистанційному управлінні за кафе “Шторм” біля центральної площі. Після вчорашнього вибуху в Мелітополі колаборантка галина данільченка, призначена головою адміністрації окупованого міста, попросилася у відставку.

Читайте також:

На Запорізькому напрямку російська армія обстрілює позиції ЗСУ: яка зараз ситуація на фронті

Артилерійська установка, бойова броньована машина та особовий склад: втрати рашистських окупантів у Запорізькій області за 30 травня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0