USD: EUR:
... в Запорожье
Ворожа атака Запорізької області: п'ятеро постраждалих та троє загиблих, — ФОТО

Ворожа атака Запорізької області: п'ятеро постраждалих та троє загиблих, — ФОТО

Минулими вихідними, 8-9 квітня, російські окупаційні війська атакували Запорізьку область із зенітно-ракетних комплексів, авіації, артилерії, реактивних систем залпового вогню та застосовували безпілотники. Внаслідок ворожих атак знищено приватні будинки, машини, господарські будівлі, школи та сільськогосподарське підприємство. Поліцейські зафіксували 57 повідомлень про руйнування житлової та цивільної інфраструктур у Запоріжжі та ще 20 населених пунктах регіону.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Сім авіаційних ударів військові рф завдали по шести населеним пунктам Пологівського району.

У Гуляйполі авіаційною ракетою знищено інфраструктурний об’єкт, в Омельнику – місцева гімназія. Вибуховою хвилею та осколками снарядів пошкоджено довколишні будівлі.

Внаслідок російської атаки на власному подвір’ї загинула 77-річна мешканка Оріхова. Крім того, дві жінки та чоловік були госпіталізовані з травмами. 68-річний житель Гуляйполя був доставлений до лікарні з пораненнями голови внаслідок авіаційного удару.

Вночі 9 квітня військові рф вдарили двома ракетами С-300 по житловому сектору Запоріжжя. Перший ракетний удар стався о 1:47, менш ніж за хвилину неподалік вдарила ще одна ракета.

Внаслідок вибуху в одному з приватних будинків загинули 10-річна дівчинка та її батько. Мати дівчинки з тяжкими пораненнями доставлена до лікарні.

Усі факти воєнних злочинів росіян задокументовані у рамках чинного законодавства. Правова кваліфікація подій – ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Вдень ворог завдав авіаційних ударів по Запорізькій області.


Читайте також:

Ворог у Запорізькій області вирив «цар-окоп» довжиною у 70 кілометрів.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0