USD: EUR:
... в Запорожье
Відомий запорізький вчений схвалив концепцію запланованої реставрації на Хортиці

Відомий запорізький вчений схвалив концепцію запланованої реставрації на Хортиці

Відомий запорізький вчений, доктор історичних наук Георгій Шаповалов схвально оцінив концепцію майбутньої реставрації на Хортиці та зазначив, що саме такі перетворення є найбільш доречними і зможуть зробити Хортицю справжньою туристичною перлиною.

Нагадаємо, минулої п’ятниці, 30 квітня, у Запоріжжі відбувся другий етап обговорень в рамках всеукраїнської дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє». Широкому колу громадськості презентували концепцію та проект реконструкції Музею історії запорозького козацтва та Кургану єдності України. Як і під час першого етапу великої розмови, до участі онлайн долучилися не тільки представники експертного середовища, але й всі охочі жителі Запоріжжя – декількадесят людей.

По темі: Оглядовий майданчик, доступна інфраструктура та збереження природи: у Запоріжжі продовжується обговорення майбутнього Хортиці

«Слава Богу, що такі події зараз відбуваються у Запоріжжі навколо багатостраждального заповідника Хортиця. Дійсно, було соромно за той занепад перед гостям. Цей проект, безумовно, пречудовий. Завдяки оновленню пагорба людина зможе піднятися майже на висоту дрону і отримати неймовірні враження. Тільки уявіть собі, як туристи будуть звідки милуватися Дніпрогесом, Хортицею, Дніпром, природним світом заповідника, – зазначив історик, – Це чудова ідея. Її реалізація дозволить зробити Хортицю туристичною цукеркою України. Хочеться побажати замовникам цього проекту – заповіднику Хортиця – надалі триматися таких компаній, як Метінвест. Бо на Хортиці ще багато об’єктів, які потребують оновлення».

Нагадаємо, 23 квітня в історико-культурному комплексі «Запорізька Січ» відбулося підписання меморандуму між Міністерством культури і інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і комбінатом «Запоріжсталь» Групи Метінвест про співпрацю з комплексного відновлення острова Хортиці.

Один з об’єктів реконструкції – це 14-метровий пагорб на Хортиці біля музею запорозького козацтва, який зроблять доступним і безпечним для туристів.

Другий етап обговорень в рамках всеукраїнської дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє» проходив на базі громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій», яка виступає офіційним партнером обговорень щодо Хортиці.

Проект оновлення Хортиці реалізується в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велика реставрація».


Читайте також:

У Запоріжжі на Хортиці через постійне протікання даху руйнується будівля музею історії козацтва: як він зараз виглядає всередині, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0