USD: EUR:
... в Запорожье
Відомий український режисер створює аудіовиставу для подорожей Хортицею

Відомий український режисер створює аудіовиставу для подорожей Хортицею

Після завершення першого етапу реставрації Хортиці жителі та гості Запоріжжя під час підйому на Пагорб Єдності зможуть відчути унікальний формат осмислення історії – аудіоподорож «Шлях становлення української ідентичності».

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» розповіла кураторка культурних проектів Вероніка Селега.

Нагадаємо, 20 серпня, у Національному музеї літератури України у Києві відбулася презентація книги «Шлях становлення української ідентичності» відомих українських мислителів – видатного історика і публіциста Ярослава Грицака та філософа Олександра Комарова.

Саме ця робота стала основою для створення імерсивної вистави – аудіоподорожі із назвою «Шлях становлення української ідентичності», якою відвідувачі зможуть супроводжувати свою прогулянку пагорбом Єдності та взагалі – островом Хортицею.

Двадцятихвилинну виставу зрежисував засновник незалежного театру «Дах» та міжнародного фестивалю ГОГОЛЬFEST Владислав Троїцький.

«Це дуже важливо для самоусвідомлення. Поки ми не зрозуміємо, хто ми, як ми можемо якось це транслювати у світ? Потрібно, щоб світ також почув про Хортицю. Це справжнє серце України, звідки виникло все. Розуміння та мрія про Україну почалась з Хортиці», – поділився враженням від роботи відомий режисер.

«Головна мета аудіовистави – це процес роздуму. У людини буде така можливість  протягом 20 хвилин протягом підйому на відреставрований Пагорб Єдності на Хортиці. Цей процес  прийняття інформації для роздумів є надзвичайно цінним. Для того, щоб людина не просто споглядала красу природи Хортиці, а зрозуміла, наскільки цей острів є неймовірно  важливим серцем України, – розповіла Вероніка Селега. – Надзвичайно актуальною є тема самоусвідомлення. Саме тому ця вистава називається «Шлях встановлення української ідентичності». Це матеріал для роздумів, який створений на базі книги. Багато людей сприймають таку серйозну інформацію через друкований підхід. А є аудіовистава, яка більше включає увагу слухача, дає можливість разом з акторами сприймати ключову тему. Я думаю, наслідки створення цієї аудіовистави ми зможемо відчути за рік».

Презентація вистави відбудеться після завершення першого етапу реставрації Хортиці вже цього року.

Нагадаємо, в рамках державно-приватного партнерства острів Хортиця стане першим безбар’єрним туристичним об’єктом в Україні. Партнером національного проекту відродження Хортиці виступає Група Метінвест. Метінвест долучився до проекту на самому початку та забезпечує супровід ініціатив від зародження ідеї до розробки концепції перетворень, згідно з якою наразі триває будівництво. Аби всі перетворення відбувались якісно та правильно, компанія виступила ініціатором створення проектного офісу, який повністю керує процесом оновлення. Саме в рамках цього державно-приватного партнерства і була створена книга, яка стане основою для вищезгаданої аудіоподорожі.


Читайте також:

У Запоріжжі триває потужна «Велика реставрація» на Хортиці: що вже зроблено, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0