USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області в туристичній агенції продавали підроблені ПЛР-тести на COVID-19: розпочалося розслідування, – ФОТО, ВІДЕО

У Запорізькій області в туристичній агенції продавали підроблені ПЛР-тести на COVID-19: розпочалося розслідування, – ФОТО, ВІДЕО

У Бердянську поліцейські викрили представників туристичного агентства на торгівлі підробленими ПЛР-тестами на COVID-19.

Про це повідомляють в обласному управлінні Національної поліції.

Працівники турагентства пропонували своїм клієнтам придбати підроблені довідки про негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 для швидкого та безперешкодного перетину кордону, а також для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції. Вартість однієї такої довідки складала 700 гривень.  

8 листопада в рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці провели санкціонований обшук у приміщенні офісу туристичного агентства. Під час обшуку виявили та вилучили 5 підроблених сертифікатів, у яких дата їхньої дії (72 години) не відповідала дню виготовлення.  Усе вилучене буде скеровано на експертизи, за результатами яких буде прийняте відповідне процесуальне рішення.

Правоохоронці встановлюють осіб, які встигли придбати і скористатися підробкою, адже за такі дії також передбачена кримінальна відповідальність. Встановлюються і всі інші особи, причетні до кримінального правопорушення. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі.  Досудове розслідування триває.  

Співробітники поліції нагадують, що за підроблення та використання підроблених ПЛР-тестів та COVID-сертифікатів передбачена кримінальна відповідальність. Якщо вам відомі такі факти, звертайтеся за номером 102 або на гарячу лінію кіберполіції 0 800 505 170.


Читайте також:

Нова українська авіакомпанія запускає бюджетні рейси з аеропорту Запоріжжя

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

Еврокомиссар2021-11-10 22:58:40
Так это же общепринятая европейская практика ! Ничего личного, только бизнес !
шмель2021-11-10 13:15:27
А, что в медицине, у нас не поддельное? Ннуу, наскакали на ЕС и НАТу.