USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій облраді вирішили виставити на публічне обговорення питання приватизації комунального майна

У Запорізькій облраді вирішили виставити на публічне обговорення питання приватизації комунального майна

У Запорізькій обласній раді підготували проект регуляторного акту «Про нормативно-правовІ документИ з питань приватизації майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області».

Згідно із законом, протягом місяця кожен житель області може ознайомитися з підготовленим документом і внести свої пропозиції. Після закінчення цього терміну буде проведено «круглий стіл» з обговорення цього документа, а після він буде винесений на голосування в сесійний зал, повідомляє прес-служба відомства.

Згідно із законодавством, органи місцевого самоврядування вирішують всі питання з управління комунальними об’єктами, але при цьому в облраді звертають увагу на те, що раніше вони не могли проводити процедуру приватизації через відсутність нормативно-правових документів з цього питання.

У зв’язку з цим, юридичне управління підготувало документ, де прописаний детальний порядок пріватізаціі- починаючи від того, хто може бути покупцем і яке майно можна продавати, закінчуючи необхідним переліком документів для здійснення угоди.

Також регуляторним актом передбачено створення аукціонної комісії, куди входять депутати і чиновники від облради та облдержадміністрації. На них покладена місія стежити за прозорістю і законністю проведення аукціону, а також визначення переможця торгів. За підсумками аукціону з переможцем буде підписано договір купівлі-продажу майна. Його шаблон також прописаний і винесено на обговорення.

Примітно, що в облраді також вирішили досить строго підійти до недобросовісних орендарів, які несвоєчасно повернули майно після припинення або розірвання договору. Їм доведеться сплатити додатково 200% від місячної орендної плати за порушення строків.

0