USD: EUR:
... в Запорожье
На Запоріжжі окупанти затримали близько 20 осіб з українським паспортом

На Запоріжжі окупанти затримали близько 20 осіб з українським паспортом

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області ворог продовжує примусову паспортизацію місцевого населення. Загарбники погрожують депортувати жителів тимчасово окупованої Кирилівки, якщо у них не буде російських документів.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Так звані правоохоронці Якимівського районного відділу ходять по домівках людей та вимагають показати російський паспорт. У кого його немає — вносять до списку та погрожують примусовим виселенням, якщо за тиждень вони не оформлять документ.

Минулої п’ятниці, 9 червня, загарбники провели повторний обхід по будинках мешканців курортного селища. На пересувних блокпостах окупанти затримали близько 20 осіб без російського паспорта та відвезли до відділу поліції.

Практично у всіх лікарнях, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, загарбники шантажують медичних працівників з українським паспортом. Їм погрожують зниженням заробітної плати та звільнення, якщо вони не оформлять російський документ. Проте більшість працівників медичних установ відмовляються від отримання паспорта країни-агресора та продовжують надавати допомогу цивільним.

У Запорізькій області окупанти закрили лікарню.


Читайте також:

Окупанти закрили доступ до моря у Приморському Посаді: деталі.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0