USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області ще 8 громад підготували інфраструктурні проекти

У Запорізькій області ще 8 громад підготували інфраструктурні проекти

Вчора, 20 червня, в обогосадміністраціі відбулося засідання комісії з підготовки висновків за заявками на проекти, які будуть фінансуватися за рахунок субвенції з державного бюджету для об’єднаних громад.

За результатами попередніх засідань 36 громад вже отримали позитивні висновки комісії облдержадміністрації з 108 проектним заявкам на суму 101 мільйон 404 тисячі гривень, що становить близько 76% від загального обсягу суми інфраструктурної субвенції.

На засіданнях комісії Мінрегіону вже розглянуто та погоджено 28 проектних заявок від 13 об’єднаних територіальних громад Запорізької області.

– Сьогодні ми розглянули 34 проектні заявки від 8 об’єднаних територіальних громад на загальну суму 33,5 мільйона гривень. У тому числі – проектні заявки на 12 проектів від 3 громад (Берестовської, Водянської і Широківської сільської територіальних громад), які були спрямовані комісією на доопрацювання. Ще одна громада- Новоукраїнська сільська об’єднана територіальна громада – не надала проектні заявки на розгляд комісії, – розповіла керівник апарату обдержадміністрацій Зінаїда Бойко.

Також чиновники відзначають, що проектні заявки мають містити інформацію про проекти з урахуванням потреб різних соціальних груп, осіб з інвалідністю та з метою забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Проектні заявки мають бути передані до Мінрегіону до 3 липня.

Всього в 2019 році бюджетна субвенція на розвиток об’єднаних територіальних громад становить 2,1 мільйона гривень, з них 132 мільйони гривень отримають 44 об’єднані територіальні громади Запорізької області.

0