USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі вийшла на фінальну стадію реконструкція площі Маяковського: що вже зробили - ФОТО

У Запоріжжі вийшла на фінальну стадію реконструкція площі Маяковського: що вже зробили - ФОТО

Підрядники, які працювали над четвертою чергою реконструкції площі Маяковського і благоустроєм майданчика перед каскадом фонтанів «Веселка» практично завершили свою діяльність.

На даний момент будівельникам залишилося закінчити лише пішохідні доріжки, що з’єднують основну центральну алею з лівою і правою частиною дороги, а також провести озеленення. На центральній алеї з’являться нові квіткові клумби, по боках висадять кущі та газони.

З правого і лівого боку на дорозі вже поклали два шари асфальту, облаштували новий тротуар і проклали плитку по правій стороні. На лівій стороні продовжують укладати бетонну плитку і бордюрний камінь. Також на проспекті Маяковського провели заміну труб водопроводу з виходом на вулицю Перемоги. Що ж стосується виконаних робіт, то місцями якість укладання плитки залишає бажати кращого, а на бордюрах можна помітити видимі «просвіти» при стиках.

Центральна алея вже практично готова – тут можна побачити нові дерев’яні лавочки, урни, сучасне вуличне освітлення. Також нарешті змінився на краще майданчик біля каскаду фонтанів. Підрядники заасфальтували територію, поклали бруківку і тепер працюють над облицюванням підпірної стіни оглядового майданчика. Зараз комунальні служби очищають територію від піску і будівельного сміття, підрізають дерева.

Ремонтом дороги займалася фірма «Ремшляхбуд», яка виграла в минулому році тендер на проведення цих робіт на суму 36,8 мільйонів гривень. Реконструкцію пішохідної частини проводила фірма «Девелопмент енд Констракшн», а проектними роботами займався «Системний інноваційний сервіс-проект».

Згідно з інформацією з системи електронних торгів «Prozorro», обсяг фінансування на реконструкцію пішохідної частини проспекту Маяковського в цьому році склав 41 мільйон гривень і в 2020 році передбачено на завершення ще 8,5 мільйонів гривень (судячи з усього мова йде про підключення до системи зовнішнього освітлення ). Минулого місяця був підписаний додатковий договір на 250 тисяч гривень на коригування робочого проекту реконструкції. Йдеться про те, щоб внести зміни за кількістю зелених дерев, які потрібно видалити, переобладнання існуючого водопроводу, а також врахувати в кошторисі гроші на технічну інвентаризацію, яку не заклали на самому початку.

Нагадаємо, що реконструкція проспекту Маяковського стартувала кілька років назад. З самого початку роботи було вирішено розбити на кілька етапів. Перші три черги стартували в 2016-2018 роках – від проспекту Соборного до вулиці Перемоги. Роботи включали не тільки укладання плитки, асфальту, але і благоустрій зелених зон, висадку дерев і чагарників, встановлення сучасного зовнішнього освітлення і малих архітектурних форм, обладнання системи поливу.

2

Виктор Запорожец2019-07-12 13:25:36
Вижу на фото очередной городской плац для парадов и шествий. В нашем жарком южном городе о таком элементе комфорта, как "поставить лавочки в тени" Бюряку думать некогда. Зато рожи предвыборные оперативно расклеил.
Leonid2019-07-12 13:06:12
Главная стройка трех лет. Позор.