USD: EUR:
... в Запорожье
Повні вітрила і сотні спортсменів з усієї України: в Запоріжжі стартувала масштабна вітрильна регата - ФОТО, ВІДЕО

Повні вітрила і сотні спортсменів з усієї України: в Запоріжжі стартувала масштабна вітрильна регата - ФОТО, ВІДЕО

Вчора, 13 липня, в міському яхт-клубі стартувала дводенна XIХ вітрильна регата пам’яті Героя України Віталія Сацького.

Змагання традиційно проводяться на верхньому б’єфі Дніпра, серед екіпажів крейсерських яхт та парусно-туристичних катамаранів по семи класах. В цьому році в регаті взяли участь більше 70 судів і близько 250 матросів. За традицією на масштабну гонку з’їхалися представники Запоріжжя, Дніпра, Нікополя та Енергодару.

– У нас практично рекордні показники за кількістю судів. Понад 70 екіпажів із Запоріжжя, Дніпра, Києва, Енергодара, Миколаєва та інших міст. Протягом двох днів екіпажі крейсерських яхт і парусно-туристичних катамаранів в семи класах розіграють кубки, медалі, дипломи та грошові премії, – розповів голова СК “Металург” ПАТ “Запоріжсталь” Володимир Ямщиков.

В ході офіційного відкриття учасників змагань привітали дитячі колективи художньої самодіяльності ДК «Металургів».

Деякі спортсмени спеціально до змагань оновили свої суда з круїзних на гоночні яхти. Однако при цьому відзначають, що перемога не є головною метою, а учасники просто отримують задоволення від яхтингу і насолоду від гонок.

Як тільки водна траса стала чистою, екіпажі крейсерських яхт і парусно-туристичних катамаранів взялися за захоплюючу справу.

Відзначимо, що жителі і гості міста можуть подивитися на видовищні перегони сьогодні, 14 липня, в міському яхт-клубі, який знаходиться за адресою: Правий берег, вулиця Лісозаводська, 1.

Фото – «Укрінформ»

0