USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі побував міністр охорони здоровʼя: перевірив військово-лікарську комісію, реабілітаційне відділення та укриття, — ФОТО

У Запоріжжі побував міністр охорони здоровʼя: перевірив військово-лікарську комісію, реабілітаційне відділення та укриття, — ФОТО

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом побував у Запорізькій області.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Він відвідав відділення військово-лікарської комісії, проінспектував лікарняне укриття на сотні квадратних метрів, обладнане сучасними операційними та палатами, ознайомився з роботою реабілітаційного відділення та діагностичного комплексу Запорізької обласної клінічної лікарні.

«У планах на перспективу: співпраця з міжнародними партнерами та забезпечення медзакладів сучасним обладнанням, облаштування у кількох лікарнях укриттів для посилення безпеки наших людей», — йдеться у повідомленні голови ЗОВА.

Віктор Ляшко зазначив, що обговорив з Іваном Федоровим ефективне функціонування медичної мережі в умовах воєнного стану.

«Сьогодні багато спілкувались з лікарями міських та обласної лікарень, військовими медиками та працівниками стабпункту, щоб врахувати важливі деталі, на яких тримається як фронт, так і тил медичної системи, — повідомив очільник МОЗ. — Не обійшлося і без відвідування військово-лікарської комісії в одній з лікарень міста. Щоб пришвидшити проходження ВЛК та зробити його більш зручним, діє окремий пакет в межах Програми медичних гарантій, який дозволяє військовозобов’язаним пройти медичний огляд у цивільному медзакладі з чітко визначеними граничними строками. Тому навіть у вихідні ця робота має виконуватись».

Окрім цього міністр відвідав одне із сучасних відділень реабілітації та діагностичний комплекс, який працює в Запорізькій обласній лікарні. Ангіограф, КТ, МРТ з’явилась у лікарні в стислі терміни завдяки співпраці з міжнародними партнерами та тепер щодня рятують життя.

«Безпосередня близькість частини населених пунктів до лінії фронту вимагає постійного удосконалення медичної інфраструктури. Зволікати не можна, ціна похибки занадто висока — людські життя: як тих хто рятує, так і тих, хто потребує допомоги», — зазначив Віктор Ляшко.

Окупанти гатили по Запорізькій області з РСЗВ, артилерії та безпілотників: завдали 415 ударів за добу


Читайте також:

Ворог чотири рази за добу атакував українські позиції біля Вербового та Роботиного

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0