USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на ЗТМК стався витік тетлахлорида: аварію ліквідували 45 рятувальників

У Запоріжжі на ЗТМК стався витік тетлахлорида: аварію ліквідували 45 рятувальників

Інцидент стався сьогодні вранці, 28 липня, на «Запорізькому титано-магнієвому комбінаті» в Заводському районі міста. Про це повідомляє прес-служба ГСЧС в Запорізькій області.

Причиною НС став витік тетрахлориду титану в передавальному баку. Для ліквідації течі з бака, перекрили вентиль і встановили бандаж, а щоб осадити пару створили водяну завісу за допомогою насадок-розпилювачів і одночасно привели в готовність обладнання для подачі піни.

Місцеві чиновники перекрили рух транспорту, зобов’язали здійснювати підвезення води і чергувати автомобілі медичної допомоги.

Одночасно з цим співробітники ЗТМК допомагали перекачувати хімічні речовини в іншу цистерну.

Спільними зусиллями вдалося ліквідувати аварію всього за годину. Завдяки цьому випаровування хімічних речовин не вийшли за межі цеху. Небезпеки для життя і здоров’я жителів Запоріжжя немає.

Нагадаємо, раніше ми писали, що працівники заводу «Кремнійполімер» вийшли на акцію протесту, де також підняли питання про екологічні ризики через порушення технологічного процесу. Йшлося про загрозу виникнення техногенної аварії в зв’язку зі збереженням більше п’яти тонн небезпечних хімічних речовин, у тому числі хлору, в той час як відключена система подачі пожежно-технічної води.

0