USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі працівники заводу «Кремнійполімер» вийшли на акцію протесту

У Запоріжжі працівники заводу «Кремнійполімер» вийшли на акцію протесту

Вчора, 9 липня, діючі та екс-співробітники заводу «Кремнійполімер» зібралися на мітинг під стінами підприємства. Люди просили керівництво розрахуватися з боргами по зарплаті і забезпечити нормальний технологічний процес.

За словами мітингувальників загальна сума заборгованості із зарплатні становить близько 14 мільйонів гривень. Підприємство тривалий час знаходиться у важкому фінансовому стані, а з листопада 2016 року в процедурі ліквідації. Згідно із законодавством, ліквідатор з дня свого призначення повинен був повідомити працівників про звільнення, однак на сьогодні там продовжують працювати більше сотні людей.

На даний момент слідчі поліції розслідують кримінальне провадження за фактом безпідставної невиплати заробітної плати посадовими особами підприємства, проте співробітники вимагають прискорити розслідування і виплатити зароблені гроші, щоб забезпечити свої сім’ї.

Також люди заявляють про те, що в період не виплати зарплати співробітникам, завод буквально «ріжуть на метал». Підтвердження цим фактам можна знайти в судовому реєстрі. Так, 12 червня правоохоронцям вдалося затримати КАМАЗ з 10860 кілограм чорного брухту, вивезеного з підприємства «Кремнійполімер».

В ході мітингу, учасники також порушили питання про екологічні ризики через порушення технологічного процесу. На заводі є загроза виникнення техногенної аварії в зв’язку зі збереженням більше п’яти тонн небезпечних хімічних речовин, у тому числі хлору, в той час як відключена система подачі пожежно-технічної води.

1

Сотрудники запорожского завода вышли на акцию протеста | Actual Today2019-07-11 09:17:50
[…] 9 июля действующие и экс-сотрудники завода «Кремнийполимер» собрались на митинг под стенами предприятия. Люди просили руководство рассчитаться с долгами по зарплате и обеспечить нормальный технологический процесс, сообщает «Первый запорожский». […]