USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі члени злочинного угруповання допомагали «ухилянтам» виїхати за кордон

У Запоріжжі члени злочинного угруповання допомагали «ухилянтам» виїхати за кордон

Правоохоронці повідомили про підозру чотирьом учасниками злочинного угруповання, які за гроші виготовляли підроблені документи для виїзду військовозобов’язаних за кордон.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

59-річний мешканець Запоріжжя разом зі спільниками розробив детальний план «міграційного бізнесу». Вони розподілили між собою обов’язки. За 2000-2500 доларів вони виготовляли для «уклоністів» тимчасові військові посвідчення та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до несення військової служби з виключенням з військового обліку. «Клієнтів» члени злочинного угруповання шукали серед знайомих.

Також, як раніше повідомляв «Перший Запорізький», злочинне угруповання займалося незаконною легалізацією іноземців. Їхні головні клієнти — громадяни рф, причетні до тяжких і особливо тяжких злочинів.

Правоохоронці провели обшуки у підозрюваних та зібрали докази незаконної діяльності чотирьох чоловіків віком 59 та 39 років та 31 року.

7 квітня найстаршому з учасників організованої злочинної групи було обрано запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у сумі 93 940 гривень.

27 липня всім учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», частини 3 статті 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та частини 3 статті 358 «Підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів» Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років із конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів усім членам угруповання.

Російські військові обстріляли Запорізьку область: зруйновано будинки людей, — ФОТО.


Читайте також:

У Запорізькій області попрощалися із загиблим захисником.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0