USD: EUR:
... в Запорожье
Протягом місяця 7-8 дітей потрапляють у реанімацію з ковідом: як лікують маленьких пацієнтів у 5-й лікарні

Протягом місяця 7-8 дітей потрапляють у реанімацію з ковідом: як лікують маленьких пацієнтів у 5-й лікарні

Коронавірус став більш агресивним, і захворюваність дітей зросла вдвічі в порівнянні з минулим роком.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької міськради.

Як розповів головний лікар міської дитячої лікарні №5 Андрій Запорожченко, кількість та тяжкість стану хворих з початку пандемії сильно змінилася.

– За весь минулий рік у медичній установі було проліковано близько 180 дітей. Цього року їхня кількість зросла до 380, основна частина пацієнтів потрапила до нас саме у жовтні. І протягом місяця стабільно 7-8 дітей перебували на реанімаційних ліжках. Наразі у лікарні проходять лікування 30 дітей, – сказав Андрій Запорожченко.

Відділення для надання допомоги хворим на коронавірус дітям забезпечене всім необхідним – ліжка підключені до системи централізованої подачі кисню, є медпрепарати. Крім того, відділення оснащене 12 апаратами ШВЛ, портативним УЗД та мобільним рентген-апаратом, сучасним лабораторним обладнанням.

Нагадаємо, у Запоріжжі суд виніс вирок виховательці дитячого садка «Еврика», з чиєї вини 4-річна дитина випала з вікна другого поверху. Жінка пішла на прогулянку з вихованцями, а хлопчика залишила одного у групі. Мама постраждалої дитини попросила суворо не карати виховательку, оскільки хлопчик зараз добре почувається.

Читайте також:

Прем’єр-міністр України приїхав до Запоріжжя та побував на будівництві мостів, – ФОТО

Стрибнула через сварку з хлопцем: поліція розповіла подробиці інциденту, який стався в Запоріжжі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

врач2021-11-02 16:34:19
Объясните мне тупому супруновскому врачу. Почему при долбаных советах, делали кучу прививок(заметьте, не вакцин, а прививок)детям, В ПЕРВУЮ ОЧЕРЕДЬ. А сейчас эти т.н. цветы жизни гасают по маршруткам и магазинам, без элементарных средств контрацептивов на мордах, при умильных улыбках своих родтелях-идиотах?
саныч2021-11-02 13:43:26
когда установят спец. органы - какая тварь распространяет инфекции и с какой лаборатории ... ?