USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі унікальне інтерактивне лазерно-проекційне шоу стало новим туристичним магнітом Хортиці, – ФОТО, ВІДЕО

У Запоріжжі унікальне інтерактивне лазерно-проекційне шоу стало новим туристичним магнітом Хортиці, – ФОТО, ВІДЕО

14 жовтня у Запоріжжі на Хортиці відбувся запуск нової туристичної атракції – інтерактивного лазерно-проекційного шоу «Трансформації крізь історію», аналогів якому немає у світі.

Унікальне шоу було створено за ініціативи Групи Метінвест в рамках президентської програми «Велике будівництво».

«Ця інсталяція не має аналогів у світі за масштабом шоу. Для проекції використовується схил великого пагорбу Єдності. Додає особливо сильних вражень проекція контенту на небо та символ Запоріжжя – пороги. Ця картинка на трьох носіях разом із музикою, звісно, дуже вражає людей. У світі немає постійних інсталяцій, подібних за масштабом та набором елементів, – розказав в ефірі телеканалу «Україна 24» дизайнер архітектурного освітлення Микола Каблука, – Але нам хотілося додати ще щось особливе. Скрізь у світі люди приходять за часом і бачать світлову виставу. А нам хотілося, щоб, окрім цього, кожна людина мала можливість запускати грандіозне дійство з власного смартфону. У світі таких рішень до цього не було реалізовано. Тому ми вперше розробили механіку, контент, синхронізували сервер, джерела світла, лазери та проектори в одну картинку. І ми впоралися із цим завданням. Вже у перші дні було понад 300-400 унікальних сканувань. Люди можуть запустити шоу та отримати сильне враження».

На думку керівництва Національного заповідника «Хортиця», ця туристична атракція стане справжнім магнітом для жителів та гостей Запоріжжя, які будуть приїздити на острів.

«Ми розраховуємо на те, що Хортиця стане магнітом на півдні України, який буде приваблювати людей з усіх куточків країни, і поза її межами. Таке лазерне шоу, аналогів якому немає в жодному заповіднику, однозначно збільшує кількість відвідувачів і бажаючих подивитися Хортицю, дізнатися про її давню історію, про її сучасність і майбутнє, – розповів генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко. – Хоч ми зараз не маємо точної статистики, ми бачимо, що нові об’єкти, які відроджуються в рамках «Великого будівництва», приваблюють величезну кількість бажаючих приїхати на Хортицю. Мова йде про тисячі людей. Такий інтерес людей потребує не тільки створення шоу і оновлення музейних об’єктів, а й відродження всієї інфраструктури острова. А тому перед нами попереду стоїть завдання дуже велике та масштабне».

«Коло Єдності» у Запоріжжі на Хортиці буде два роки змінювати колір: підрядник розповів про особливості арт-об’єкту


Читайте також:

Відомий український режисер створює аудіовиставу для подорожей Хортицею

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0