USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі оновлені знакові об’єкти на Хортиці стали найулюбленішими  фотозонами серед містян та туристів, – ФОТО

У Запоріжжі оновлені знакові об’єкти на Хортиці стали найулюбленішими фотозонами серед містян та туристів, – ФОТО

У Запоріжжі лише за місяць арт-об’єкт «Коло Єдності» та Пагорб Єдності на острові Хортиця стали найулюбленішими  фотозонами серед містян та туристів.

Про це свідчать світлини відвідувачів заповіднику у соціальних мережах.

Після кожних вихідних у соцмережах з’являються сотні фото біля знакових об’єктів, що були оновлені під час національного проєкту відродження острову Хортиця.

Відвідувачі острову у захваті від нових туристичних атракцій. Особливо приваблює арт-об’єкт «Коло Єдності», металеве кільце висотою 7 метрів, створене з дуже популярного серед архітекторів матеріалу – кортенівської сталі. Цей матеріал протягом десятиліть активно задіюють для створення найвідоміших арт-об’єктів у всьому світі, але для України він поки що відносно новий. «Перший Запорізький» вже робив огляд найбільш цікавих об’єктів з кортену в різних країнах світу: від Сполучений штатів Америки до Англії та Данії. Також відомий львівський архітектор розповів, чим особливий цей матеріал.

Сучасний арт-об’єкт у вигляді кола, що з часів козацтва є символом єднання та суспільної згоди, став прикрасою оновленого оглядового майданчика, справжнім туристичним магнітом і приводом для обговорень серед жителів та гостей міста. Кожен заходить своє тлумачення об’єкту, про що користувачі соцмереж пишуть у своїх постах.

Одна з користувачів Інстаграм зробила світлину всередину арт-об’єкту та написала «Час впустити себе до сонця».

«Місце сили. Наш острів Хортиця. Відновили сили та підзарядилися енергетикою природи», – пише інша користувачка соцмереж.

Жителька Запоріжжя svetik_fechikina пише: «Вот и мы добрались до новой запорожской локации «Коло Єдності» на острове Хортица. Людей вокруг море, все хотят увидеть это чудо».

Відомий запорізький гід Оксана Смірнова також виклала пост: «Гостям міста подобається наш Пагорб Єдності, з якого відкривається шикарний краєвид на моє рідне місто Запоріжжя. А ще тут є «Коло Єдності» – майже як портал між різними епохами та культурами, що перебували на острові Хортиця впродовж віків. А ви вже встигли побувати на цій новій локації?».

До речі, фасад музею історії запорозького козацтва також буде виконано з кортену. Наразі як раз проводять відповідні роботи.

Нагадаємо, цьогоріч в рамках державно-приватного проекту відродження Хортиця за участі Групи Метінвест вже оновлено такі знакові об’єкти, як громадський простір «Козацьке коло» та максимально доступний для всіх відвідувачів Пагорб Єдності, а також розпочато реставрацію музея історії запорозького козацтва.

Партнерство цим не обмежилося. Завдяки Групі Метінвест лише за декілька місяців на Хортиці з’явилися сучасні знакові об’єкти, що тепер відвідують тисячі людей: арт-об’єкт «Коло Єдності», лазерне шоу «Трансформації крізь історію» та імерсивна аудіовистава «Шлях».

Нещодавно новий брендинг запорізького Національного заповідника «Хортиця» став фіналістом престижної всесвітньої премії Epica Awards. А унікальне лазерно-проекційне шоу на острові Хортиця «Трансформації крізь історію» відзначили на престижному міжнародному конкурсі.

Сучасна  інфраструктура, нова айдентика та унікальні атракції: у 2021-му запорізька Хортиця отримала друге життя і стала туристичним магнітом України


Читайте також:

У Запоріжжі в музеї історії козацтва на Хортиці з’явитьcя прозорий дах із загартованого скла, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0